2009-03-11 15:46:51• hírek • Szatmar.ro

Kétséges a magyar MotoGP futam sorsa

A spanyol fél tétlensége miatt leállt a sávolyi pálya építése.

Tavaly ősszel született a bejelentés, hogy a Balaton melletti Sávolyban egy új versenypályát épít egy spanyol cég, amelyen 2009-ben MotoGP futamot szeretnének rendezni. A tavalyi motoros szezon végén aztán a Magyar Nagydíj be is került a hivatalos versenynaptárba, szeptember 20-i dátummal.

Csakhogy a spanyol Sedesa cég a mai napig nem nyújtotta be a hitelkérelmét és a pálya építése a novemberi alapkőletétel óta stagnál, jelentette be Suchman Tamás fejlesztésekért felelős kormánybiztos. Pedig, elmondása szerint, a magyar fél teljesítette kötelezettségeit, kiépítette Sávolyban a csatornahálózatot és a tisztítómű építése is hamarosan elkezdődik.

 

A Sedesa cég a pályát félig saját erőből, félig pedig a Magyar Fejlesztési Bank által felajánlott hitelből szerette volna megépíteni, csakhogy a szükséges kérvényeket nem adta le. Legújabb hírek viszont már arról szólnak, hogy a gazdasági válság miatt az MFB nem fogadta el a hitelkérvényt...

Elképzelhető, hogy a Magyar Nagydíj mégsem marad el, csak átköltözik a mogyoródi Hungaroringre. Ezt az ötletet Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati államtitkár vetette fel és a Hungaroringot üzemeltető cég szerint ez kivitelezhető, ám minél hamarabb el kell kezdeni az előkészületeket.Talmácsi Gábor mégsem versenyezhet hazai pályán az idén?

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: