2010-10-19 14:19:11• hírek • Szatmar.ro

Kétségbeesettek a lakosok

Az alprefektus, Pataki Csaba kedd reggeli meghallgatásán jóformán csupán olyan gondokkal fordultak az elöljáróhoz, amelyek nem a prefektusi hivatal hatáskörébe tartozik.

Molnár László András például azért kereste fel a vezetőt, mert már második munkahelyéről kellet távoznia az ott töltött harmadik hónap után. A 46 éves férfi a Carel és a Country Elements kft-hez ugyan meghatározott időre volt alkalmazva - ezek leteltével pedig elbocsátották -, úgy érezte, jogtalan az elbocsátása, mivel ilyen körülmények között a munkanélküli segélyre sem jogosult. Amint elmondta, 24 évnyi munka van a háta mögött, több munkahelye is volt, jelenleg azonban nem tud állást találni.

Pataki elmondta a panaszosnak, hogy ebben az ügyben nem tud segítségére lenni, azonban a polgármesteri hivatal szociális osztályán segíthetnek, például szociális segélyt nyújthatnak számára, vagy ingyenkonyhán étkezhet. Azt is tanácsolta, hogy amennyiben sikerül új munkahelyet találnia, igyekezzen úgy megkötni a szerződést, hogy amennyiben az megszabott periódusra szól, legalább hat hónapban állapodjanak meg, mivel ebben az esetben jogosult segélyre.

Ardelean Mária, csanálosi lakos földügyben kérte igazát. Évek óta folyik pereskedése szomszédjával, akinek nevére 2,58 ár területet írtak a panaszos telkéből. A 60 áras területből leválasztott rész a nő háza mögött fekszik, és a panaszos szerint a múltban a polgármester szándékosan rosszul állította ki a telek tulajdonlapját, így kerülhetett a szomszéd tulajdonába.

Ardelean igazát követeli és az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) felkeresését latolgatja, amennyiben nem sikerül megoldani a már évek óta elhúzódó problémáját.

Az alprefektus elmondta, ebben az ügyben sem a prefektusi-, sem pedig a polgármesteri hivatal nem tud eljárni, csupán a szomszéddal való közös megegyezés, illetve a jogi út nyújthat megoldást. A nő elmondása szerint azonban ügyvédet nem tud fogadni, mivel ez rengeteg pénzzel jár, így Bukarestben fog panaszt tenni a már említett korrupcióellenes ügyosztályon.

Torjai Rozália nagykárolyi lakos szintén téves ajtón kopogtatott ügyének megoldásában. A hölgy szociális lakásban lakik, a roma szomszédai miatt azonban szeretne elköltözni a jelenlegi otthonából.
A helyi polgármesteri hivataltól ígéretet kapott arra, hogy másik lakásba költözhet, ezt szerette volna megsürgettetni a prefektusi hivatalban.

Természetesen ebben az ügyben sem tudott eljárni Pataki, hiszen a szociális lakások igénylését a helyi polgármesteri hivatalokban kell kérvényezni, így a Torjánnak azt tanácsolta az alprefektus, hogy keresse fel a nagykárolyi önkormányzatot, hiszen ebben az ügyben ők az illetékesek.


A DNA-ig hajlandó elmenni igazáért Ardelean Mária
A DNA-ig hajlandó elmenni igazáért Ardelean Mária


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: