2008-11-27 15:30:41• hírek • Szatmár.ro

Kétségbeesett orvosok

Csütörtökön sajtótájékozatót tartottak a szatmárnémeti Ady Endre utcán működő Hipocrat poliklinikán dolgozó orvosok. Az ott tevékenykedő orvosknak nincs érvényes bérleti szerződésük a rendelők használatára és így a kazán megjavíttatásának költségeit sem tudják vállalni.

A Hipocrat poliklinika épülete a Szatmár Megyei Tanács tulajdonában van, évekkel ezelőtt átruházták a kezelési jogot a kórháznak, a kórház pedig bérbe adta a Hipocrat kft.-nek, a kft. pedig szintén bérbe adta orvosok számára.

Az ügy körülbelül két évvel ezelőtt kezdett bonyolódni, amikor lejártak a bérleti szerződések, közben pedig a tanács elfogadta a privatizálható rendelők listáját, melyen a Hipocrat poliklinika épülete is szerepel. Az ott tevékenykedő orvosok megvennék a jelenleg is általuk használt rendelőket, azonban semmilyen ígéretet nem kaptak arra, hogy eladáskor elsőbbséget fognak élvezni.

Jelenleg 5 családorvos, 4 fogorvos és két laboratórium működik az épületben, akik összesen körülbelül több mint 10 ezer személy kezelését látják el. Az orvosok elmondása szerint, a Hipocrat kft. nem jelezte, hogy igényt tartana az épületre. A kft-t egyébként orvosok alapították, akik nagy része idővel máshol nyitott magánrendelőt, ezért nem érdekeltek az ügyben.

A helyzet megoldása azért vált sürgősség, mivel sürgősen meg kellene javíttatniuk a kazánt, hiszen szinte életveszélyessé vált, azonban addig nem akarnak egy lejt sem rákölteni ameddig nem tisztázódik hogy pontosan ki az épület tulajdonosa és, hogy ők meddig maradhatnak ezekben a rendelőkben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: