2017-08-30 14:05:36• hírek • Szatmár.ro

Kétnapos programsorozat a reformáció 500 éves évfordulóján

Szombaton, szeptember 2-án szabadtéri istentiszteletet fognak tartani Szatmárnémeti új főterén.

A reformáció 500 éves évfordulója alkalmából a Szatmári Református Egyházközség kétnapos, nagyszabású rendezvénysorozatot szervez szeptember 1-jén és 2-án.

Az esemény szeptember 1-jén délben egy igen fontos eseménnyel, az Árva Bethlen Kata Református Óvoda és Napközi alapkövének letételével kezdődik. 14 órától a Crush borozóban lesz a hetekkel ezelőtt meghirdetett Református Fotópályázat eredményhirdetése, majd leleplezik az emlékkövet, amit Vetésben, a nemrég telepített Megújulás Erdejében állítanak a fél évezredes évforduló alkalmából. 18 órától a Református Gimnáziumban a reformációval kapcsolatos kiállítás nyílik, majd az Északi Színházban fog fellépni Pregitzer Fruzsina színművésznő az Uram, nem látta Magyarországot? című előadással.

Szeptember 2-án szimultán négy esemény is zajlik majd 10 órai kezdettel. SZIKE istentiszteletet fognak tartani a Németi-templomban. Nőszövetségi konferencia lesz a Láncos-templomban, Presbiteri konferencia a Kálvin János imaházban. A Református Gimnáziumban pedig számos gyermekprogramra kerül sor.

14 órakor református emlékjelet avatnak a Kálvin János téren, ezt zászlós felvonulás követi az újközpontig "hogy lássák a ti világosságotokat" mottóval.

15 órakor kezdődik a szabadtéri istentisztelet a város új központjában. Ennek keretében fellép a Bolyki Brothers, Mészáros János Elek, a Szolgálat Zenekar, a Loga Dance School és a Röpike néptáncegyüttes is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: