2008-05-19 15:46:25• hírek • Czinzel László

Kétmillió euróba kerülne a színház felújítása

Sikeres pályázással megszerezhető az Északi Színház teljes felújításához szükséges pénz

Sikeres pályázással megszerezhető a Szatmárnémeti Északi Színház teljes felújításához szükséges mintegy kétmillió euró. Strukturális alapok megszerzésére kell összpontosítani – véli Demeter András államtitkár.

Demeter András, a Művelődési és Vallásügyi Minisztérium államtitkára május 16-án Szatmárnémetiben találkozott a Szatmárnémeti Északi Színház vezetőivel illetve az RMDSZ megyei tanácsi illetve parlamenti csoportjának tagjaival.

Demeter Andrással, a Művelődési és Vallásügyi Minisztérium államtitkárával találkozott május 16-án Csehi Árpád Szabolcs, megyei tanácsos, a Szatmár Megyei Tanács költségvetési bizottságának elnöke, az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnökjelöltje, Erdei D. István parlamenti képviselő, Stier Péter, RMDSZ-es megyei tanácsosjelölt, Czintos József és Andrei Mihalache, az Északi Színház társulatigazgatói, Ciuclean Gheorghe, az Északi Színház gazdasági igazgatója valamint Fátyol Rudolf, a Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója.

Több fontos kérdés megvitatása mellett kitértek a Szatmárnémeti Északi Színház épületének rendbetételéhez szükséges pénzforrások előteremtésének kérdésére is. Gheorghe Ciuclean, az Északi Színház gazdasági igazgatója szerint a megyeszékhely egyik legszebb műemléképületének számító színházépület felújítása nem kevesebb mint 2 millió euróba kerülne. Ennek a pénznek az előteremtése a megyeszékhelyi vagy a megyei költségvetésből lehetetlen. Ezzel egyetértett Csehi Árpád Szabolcs is, a Szatmár Megyei Tanács költségvetési bizottságának elnöke.

„A Szatmárnémeti Északi Színház felújítása rendkívül fontos feladat, azonban tényként kezelhetjük azt is, hogy önerőből ez nem sikerülhet. Demeter András államtitkár úrral konzultálva a döntés született arról, hogy strukturális alapokhoz kell folyamodjunk. Valószínűnek tartom, hogy esély van a szükséges támogatások megszerzésére” – jelentette ki a találkozó után Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnökjelöltje. Hozzátette, a Szatmár Megyei Tanács RMDSZ frakciója részéről minden olyan támogatást, szakmai segítséget biztosítanak majd a projekt mihamarabbi beindításához, amelyre lehetősége van a megyei döntéshozó testületnek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: