2012-08-20 12:57:31• hírek • MTI

Kétmillió dollárt ajánl a Chrome feltörőinek a Google

A második, ősszel megrendezendő Pwnium verseny összdíjazását megduplázta az internetvállalat.

Újabb Chrome-törő versenyt hirdetett a Google. A vállalat az önállóan és ezen a néven először idén tavasszal megrendezett Pwnium után most ismét jelentős pénzjutalmat ajánl fel azoknak, akik addig ismeretlen lyukakat fedeznek fel a böngészőjében. Az októberben Kuala Lumpurban megtartandó, jubileumi Hack in The Box alatt futó Pwnium 2-n összesen 2 millió dollárért versenyeznek majd a sikeres bugvadászok.

Márciusban két hackernek is sikerült feltörnie a Chrome-ot. A legtöbb sebezhetőség kihasználásával egy magát Pinkie Pie-nak nevező tinédzser vette át az irányítást a rendszeren – a fiatal munkáját a Google 60 ezer dollárral jutalmazta. Ugyanekkora jutalmat tehetett zsebre Szergej Glazunov is, aki két addig nem ismert biztonsági hibára építve játszotta ki a böngésző sandboxos védelmét. Mindkettőjük olyan rafinált törést mutatott be, amelyért az IT-biztonsági szakma Oscarjának számító Pwnie-díjat is átvehették az idén.

A második Pwniumon a Google hatvanezer dollárt fizet annak a versenyzőnek, aki csak a Chrome hibáját kihasználva tudja átvenni az uralmat a rendszer felett, aki pedig ugyanezt más komponens sebezhetőségére is támaszkodva éri el, ötvenezret vághat zsebre.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: