2015-02-19 15:54:58• hírek • Kocsis Zoltán

Kétirányú lesz a központi Papnövelde utca

Ezentúl mindkét irányban lehet majd közlekedni Szatmárnémetiben, a Papnövelde (Eugen Lovinescu) utcában, döntött csütörtökön a Közlekedésbiztonsági Bizottság. A testület elfogadta a SRI érveit, több vállalkozóét viszont nem. Egy napirendi pontban nem született döntés.

A Papnövelde utcán eddig csak a Széchenyi (December 1.) utca irányából lehetett eljutni a Sugárútra (I.C. Bratianu) - a bizottság döntése alapján azonban ez változni fog és ezentúl mindkét irányban szabad lesz majd a közlekedés. Hogy ez akadálymentes legyen, a szakemberek úgy döntöttek: betiltják a parkolást az utca Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum felőli oldalán!

Döntés született arról is, hogy a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) kérésére az önkormányzat egy-egy tükröt helyez ki az intézmény két kijáratával szemben a Rákóczi (Mihai Viteazul) és Boros Bálint (Maresal Averescu) utcákon.

Nemleges döntést hozott azonban a testület arra a kérésre, hogy a Magyar (Rodnei) utcán hozzanak létre egy gyalogosátjárót a Lidl bevásárlóközpont közelében. Szintén elutasították a Mondiala RT. kérését, mely szerint a Zrinyi (Retezatului) utca váljon ismét teljes terjedelmében kétirányúvá.

Egyetlen kérdésben nem született döntés csütörtökön: a Közlekedésbiztonsági Bizottság úgy döntött, további konzultációt kíván a Farkas Antal (Pastravului) utcán működő cégek kérése, mely arra vonatkozik, hogy bizonyos időintervallumban tiltsák meg az utcában a parkolási lehetőséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: