2013-10-25 10:07:29• hírek • Szatmar.ro

Megszakítaná rossz sorozatát az Olimpia

A szomszédos Bihar FC csapatát fogadja szombat délelőtt 11.00 órai kezdettel az Olimpia labdarúgócsapata a román második osztály II. csoportjának VIII. fordulójában. A szatmáriak két rossz széria megszakításában is bíznak.

Ez rá is férne az együttesre, hisz a Craiován elszenvedett 1-0-ás vereség, majd a Motru elleni hazai és az Olt elleni idegenbeli 0-0 nem csak azt jelenti, hogy az Olimpia immár három forduló óta maradt nyeretlen, hanem azt is, hogy a legutóbbi három meccsen még gólt sem lőtt. A statisztikák alapján utóbbi sorozat megszakítására ideális ellenfél a Bihar, hisz eddig 9 gólt kaptak - ennél többet csak a Resicabánya és az UTA kapott a csoportban.

A Bihar FC győzelemmel kezdte a szezont, ezt viszont öt nyeretlen bajnoki követte, majd az elmúlt hétvégén legyőzte a Marosvásárhelyt. Ezzel 8 ponttal a 9. helyen áll, két ponttal és három hellyel elmaradva az Olimpia mögött.

A két csapat legutóbb 2006 tavaszán találkozott egymással bajnokin, akkor a hazai pályán játszó Bihar FC 3-0-ás győzelmet aratott, a szezon végén pedig az Olimpia búcsúzott a második osztálytól. Az elmúlt 14 évben tizenkétszer csapott össze a két gárda, a mérleg pedig abszolút kiegyenlített: mindkettő öt győzelmet aratott, kétszer megosztoztak a pontokon. Legutóbb tavaly a Román Kupában találkoztak, az akkor még harmadik osztályú Olimpia meglepetésre 3-2-re legyőzte esélyesebb ellenfelét.

„Feltérképeztük az ellenfelet, amely a Luceafărullal való egyesülés után főleg Bihar megyei játékosokra épül. A rutinos futballisták mellett fiatalok is vannak, és ezekből akarnak egy ütőképes gárdát felépíteni. Éppen ideje lenne gólt rúgni és nyerni is, ezt el is mondtuk a fiúknak" - nyilatkozta a meccs előtt Csík Tibor vezetőedző.

A szakvezető továbbra sem számíthat az eltiltott Lemac valamint a mandulagyulladással küszködő Mos játékára.

2. Liga, II. csoport, 8. forduló, szombat:
Szatmárnémeti Olimpia-Nagyváradi Bihar FC
Craiovai FC Universitatea-Besztercei Gloria
Resicabányai Metalul-Mioveni-i CS
Marosvásárhelyi ASA-Rm. Vâlcea-i CSM
Craiovai CS Universitatea-Slatinai FC Olt
Motrui Minerul-Aradi UTA.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: