2010-10-17 16:21:16• hírek • Szatmár.ro

Kétgólos VSK győzelem a Steaua ellen

Ötszáz néző előtt nyert 30:28 arányban a VSK a Steaua ellen.

Kicsit nehezen indult a mérkőzés a szatmáriak számára szombat délelőtt: a bukarestiek megszerezték a vezetést, a szatmáriak pedig hétmétereseket is kihagytak, ám az első negyed óra végére sikerült fordítani és az eredmény 7-6 lett.

A Steaua azonban a második 15 percben visszavette a vezetést, a félidőben pedig a fővárosiak győzelmi reményekkel vonulhattak az öltözőbe. A szünet a szatmáriaknak talán jobban hiányzott, mutatja ezt az is, hogy a fiúk sokkal jobban játszottak a folytatásban, ám egyenlíteni csak a negyvenedik percben tudtak, ekkor 19-19-et mutatott az eredményjelző. Előnybe kerülni azonban még újabb tíz percig nem lehetett, csak az egygólos hátrányt behozni, így csak az utolsó tíz percben lett eredménye a jó védekezésnek és a harcos játéknak. Vizsbovszkij juttatta vezetéshez a VSK-tt, majd Mateas két góljával már háromra nőtt az előny.

A meccs hajrája igen izgalmasra sikerült: csökkent a szatmári előny, 29-28-nál Vizsbovszkij kihagyott egy ziccert, szerencsére a fővárosiak a kapufát találták el, így nem sikerült az egyenlítés. Az utolsó egy percben már csak az előnyt kellett megtartani, ám a lefújás előtt pár másodperccel még Savlovschi biztosította be a győzelmet.

A szatmári kézilabdázókat állva ünnepelte a közönség, a győzelmet követően pedig a fiúk nyugodtabban várhatják a következő mérkőzést, amit a háromhetes bajnoki szünet után Nagyváradon játszanak majd.

Nemzeti Liga, 7. forduló: Szatmárnémeti VSK-Steaua 30-28 (13-17). A szatmári gólszerzők: Timofte 7, Vizsbovszkij 6, Savlovschi 5, Liberţ 3, Oláh 3, Mateas 3, Szavics 2, Surducan 1. Játszott még: Teremi, Panazan (kapusok), Mates, Váradi.

További eredmények: Székelyudvarhelyi HC-Brassói Dinamo 38-32 (20-15),

Kolozsvári U Transilvania-Suceavai Bucovina 19-20 (9-13), Nagybányai Minaur-Tg. Jiu-i Pandurii 28-33 (9-17), Resicabányai UCM-Bukaresti CSM 45-38 (24-21). Temesvári Poli-Nagyváradi CSM 34-31 (15-17), Bákói Stiinta-Konstancai HCM 29-25 (17-13).


A Steaua ellen aratott győzelmet a Szatmárnémeti VSK
A Steaua ellen aratott győzelmet a Szatmárnémeti VSK


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: