2020-05-25 10:37:57• hírek • Bede Emőke

Kétezerhez közelít az otthoni elkülönítés alatt álló Szatmár megyeiek száma

A szükségállapotot május 15-i határral készenléti állapot váltotta fel, mely változtatásnak egyik igencsak fontos eleme volt, hogy száműzték a vörös és sárga zónák általi kategorizálást, és ehelyett a külföldről hazatérőkre egységes intézkedés vár függetlenül attól, hogy mely országból érkeznek vissza.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal tájékoztatása szerint jelenleg (május 25.) egy híján 100 személyt tartanak intézményes karanténban, az otthon kényelmében pedig mintegy 1975 fő tölti kényszerpihenőjét.


Az idézett forrás ugyanakkor azt is közölte, hogy megyénkben 3557 személy mintáit felhasználva 3737 darab koronavírustesztet végeztek el, melyek segítségével eddig összesen 61 fertőzött személyt sikerült azonosítani. A páciensek közül már 49-et gyógyultnak nyilvánítottak, így ők elhagyhatták a kórházat, a betegséggel összefüggésbe hozható halálesetek száma pedig továbbra is 8. Amennyiben a Stratégiai Kommunikációs Csoport által közölt adatok helyesek, akkor mindössze 4 aktív eset maradt Szatmár megyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: