2014-04-28 10:11:16• hírek • MTI

Kétezer ajándékot kapott rajongóitól György herceg

Több mint kétezer ajándékkal lepték meg György herceget új-zélandi és ausztráliai rajongói.

Vilmos herceg, a brit trón várományosa és hitvese, Katalin hercegnő háromhetes látogatást tett a két távoli országban, ahová magukkal vitték tavaly júliusban világra jött elsőszülött gyermeküket is.

Vilmos és György személyében Új-Zéland és Ausztrália népe első ízben láthatta vendégül együtt két majdani királyát. Mindkét országnak - a Nemzetközösség 14 más tagállamával együtt - ugyanis a mindenkori brit uralkodó, jelenleg György dédnagymamája, II. Erzsébet királynő az államfője. Ha ebben az alkotmányos berendezkedésben a következő évtizedek nem hoznak változást, akkor a kilenchónapos György herceg - a dédnagymama, majd pedig a nagypapa, Károly trónörökös és Károly elsőszülött fia, Vilmos után - szintén Ausztrália és Új-Zéland koronás fője lesz.

A majdani új-zélandi és ausztrál alattvalók nagyvonalú ajándéközönnel várták jövendő királyukat. A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap összesítése szerint György több mint kétezer ajándékot kapott, köztük egy személyre szabott, 2200 font (11580 lej) értékű szörfdeszkát, amely az ő nevét viseli.

A fiatal herceget a vendéglátók emellett több száz plüssmackóval és egyéb plüssállattal, egy hamisítatlan - az Ő Királyi Fensége, György herceg feliratot viselő - ausztrál krikettsapkával, gyermekbiciklikkel, játékmotorcsónakokkal és egyéb kincsekkel lepték meg. A kedvencnek azonban egy hatalmas vombat bizonyult: György és a csak Ausztráliában honos erszényes plüssváltozata azonnal elválaszthatatlan barátokká váltak. A vombatot Peter Cosgrove, Ausztrália brit főkormányzója ajándékozta a gyermeknek.

A játékhegy zömét a szülők helyi gyermekkórházaknak és jótékonysági szervezeteknek ajándékozták tovább, de a plüssvombatot elhozták magukkal látogatásuk végén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: