2019-07-26 09:33:37• hírek • közlemény

Két zarándoklatot is szerveznek szeptemberben

Lourdes, Santiago de Compostella és Fatima illetve a Balaton-felvidék kegyhelyei szerepelnek a két szeptemberi zarándoklat úti céljaiként.

Két zarándoklat várja azokat, akik új helyeket ismernének meg, kulturális értékek után érdeklődnek, elcsendesedésre, lelki feltöltődésre vágynak. A Szatmári Római Katolikus Püspökség szeptember 18-a és 21-e között a Balaton-felvidék kegyhelyeire indít zarándoklatot. Ez a sikeres júniusi út után idén a második zarándoklat lesz többek között Tihanyba, a Bencés apátsághoz, Balatonfüredre, Sümegre, Keszthelyre, Veszprémbe és Székesfehérvárra. Az útra vállalkozóknak négy nap alatt lehetőségük lesz megismerni a vidéket, annak hitélet szempontjából sugárzó elemeit, múltját és jelenét, de a Balaton-felvidék gasztronómiáját is.


A hónap végén, szeptember 30-án indul a Püspökség által szervezett másik zarándoklat Lourdes-ba, Fatimába és Gibraltárba. Már első nap eljutnak Velence térségébe, másnap Pádovában, Szent Antal nyomába indulnak, a harmadik napon pedig már Lourdes-ban vesznek részt a kegyhely programjain, este a fáklyás körmeneten. Lourdes még egy napra ott tartja a zarándokokat, akik a jelenések barlangját, a földalatti bazilikát, a Rózsafüzér-bazilikát, a Szeplőtelen Fogantatás bazilikáját, a Szent Bernadett-templomot, de a Szent Bernadett-múzeumot és a szent szülőházát is meglátogatják.


A zarándokút az ötödik napon vezet el Loyola-ba, Szent Ignác szülővárosába, a hatodik napon Santiago de Compostella-ba, Szent Jakab apostol sírjához, este pedig már Fatimában szállhatnak meg az utazók. Ott töltik a másnapot imádkozva a kegyhelyen. A nyolcadik napon Lisszabon, a kilencediken Sevilla és Gibraltár, a tizediken Granada, a tizenegyediken Barcelona, a tizenkettediken Piacenza várja a zarándokokat, akik október 12-én érkeznek majd haza Szatmárnémetibe.


Akik jelentkeznének bármelyik zarándoklatra, a Szatmári Római Katolikus Püspökségen tehetik azt meg, az 1 Decembrie 1918 (Széchenyi) utca 2. szám alatt, Mekker Enikőnél, illetve a 0261-714955, 0261-716451 és 0744-483444 számokat tárcsázva kérhetnek további információt. Az idei zarándokutak részletes leírása megtalálható a  Püspökség szatmariegyhazmegye.ro oldalán a "Zarándoklatok"-link alatt.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: