2014-03-01 14:37:14• hírek • Kocsis Zoltán

Két villámkezdés sima Olimpia-győzelmet hozott

A várakozásoknak megfelelően sima győzelmet aratott a második osztályú bajnokság tavaszi szezonjának szombati nyitónapján az Olimpia labdarúgócsapata az Aradi UTA ellenében. A hazaiak két új szerzeményüknek köszönhetően egy-egy gyors góllal nyitották a két félidőt, sikerüket követően pedig három pontra megközelítették a dobogót.

A hazai szurkolóknak nem kellett sokat várniuk az első gólra, hizs a 4. percben Gavrielscu, Bostina, Faur volt a labda útja, utóbbi mellre vette a játékszert és hat méterről a kapuba rúgta. Az első félidőben Iuhas két szabadrúgása okozott még veszélyt, míg az aradiak csak távoli lövésekkel próbálkozhattak. Ezek is nagyrészt veszélytelenek maradtak, kivéve Zaluschi kapufáját.

A második félidőben valamivel többet, nyolc percet kellett várni az újabb hazai találatra. Az akció ezúttal is Gavrilescutól idult, ám a ladba Bujorról Bostina elé pattant, aki 11 méterről remek gólt rúgott. Szűk tíz perccel később az UTA közel került a szépítéshez, Ola fejesét követően a labda már túljutott Anca kapuson, ám Balau a gólvonalról menteni tudott.

A lefújásig még Bostina előtt adódott a duplázás lehetősége, ám végül ez nem jött össze, így maradt a 2-0-ás hazai siker. Győzelmével az Olimpia maradt ugyan a nyolcadik helyen, ám hátránya a rájátszást biztosító hatodik helyhez képes egy pontra csökkent. Mi több, mivel a FC U Craiova nem utazott el az Olt elleni bajnokira, a szatmáriak mindössze 3 pontra megközelítették a dobogót is.

Olimpia - Aradi UTA 2-0
gólok
: Faur (4.), Bostina (53.)
Olimpia: Anca - Munteanu, Balau, Ene, Iuhas (csk) - Schwarczkopf (Micas 82.), Villand - Gavrilescu, Bostina (Feier 74.), Bujor - Faur (Kinczel 77.)
Kispadon: Suta - Lemac,  Dragos,  Roghina

A 15 . forduló további eredményei:
Olt - FCU Craiova - elmaradt
Bihar FC - Beszterce 1-0
Ramnicu Valcea - Mioveni 1-0
Minerul Motru - Resicabányai Metalul 0-0
CSU Craiova - Marosvásárhely 17.00 óra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: