2009-09-04 17:24:03• hírek • Szatmár.ro

Két végleges kilakoltatás

Megalakulása óta első ízben ülésezett pénteken a szociális lakásigényléseket elemző bizottság. A hét tagú testületet a júliusi ülésén hozta létre a szatmárnémeti városi tanács azzal a céllal, hogy vizsgálja meg a szociális, valamint az ANL-lakások helyzetét, elemezze az igényléseket, és üresedés esetén tegyen javaslatot a lakás kiutalására.

Az ANL-lakások esetében a 18 per van folyamatban azon bérlőkkel szemben, akik megszegték szerződéses kötelezettségeiket (jelentős köztartozást halmoztak fel, albérletbe adták a lakást, nem laknak ott). „Eddig két végleges kilakoltatási végzésünk van az ANL-lakások esetében, az egyik bérlő 13.000, a másik 7.000 lejnyi adósságot halmozott fel, ezeket a végzéseket mihamarabb gyakorlatba ültetjük. Ezen felül négy esetben első fokon megnyertük a pert a bérlőkkel szemben" - tájékoztatott Kereskényi Gábor alpolgármester, a bizottság elnöke. Hozzátette: a szociális lakások esetében 9 iratcsomót adtak át a bíróságnak, két esetben első fokon nyert a város.

Jelen pillanatban mindössze egy üres szociális lakás vár kiutalásra (mely a bérlő elhalálozása következtében szabadult fel), ezt valószínűsíthetően annak a Radvánszki Piroskának ítéli oda a bizottság, aki már 12 éve igényel szociális lakást.

A város köztudottan több, mint két évtizede igen nagy lakásgondokkal küszködik, évente közel új 60 igénylés érkezik szociális lakásokra, a kiutalt lakások száma pedig átlagosan évente 10 lakás - hangsúlyozta Kereskényi.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: