2013-09-12 14:40:27• hírek • Póti Orsolya

Két új tanfolyam is indul a Művészeti Iskolában

Szabadtéri műsorral nyitják meg az új tanévet a Szatmári Művészeti Iskola zene és képzőművészet szakos diákjai szeptember 27-én. Erről és a tandíj változásáról számolt be Deac Mircea igazgató és Pop Florin, az intézmény aligazgatója.

A 2013/2014-es tanévet a tavalyihoz hasonló módon készülnek megnyitni a Szatmári Művészeti Iskola diákjai: a Corneliu Coposu sétányon tartanak zenés műsort és kiállítást szeptember 27-én, pénteken 17 órától.

A Doamna Stanca Főgimnáziummal és az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum közreműködésével megrendezésre kerülő tanévnyitó keretében az érdeklődők az iskola fotó és képzőművészet szakos diákjainak alkotását tekinthetik meg, valamint balett és sporttánc bemutatókat láthatnak. A táncosokon kívül fellépnek a könnyűzene, klasszikus ének és színészet szakos diákok is, akik ez alkalommal is különleges összeállítással várják a közönséget.

A szeptember 12-i sajtótájékoztatón Deac ismertette az új tanév kínálatát, ami a következő: képzőművészet és fotóművészet, valamint zene szakon klasszikus gitár, elektromos gitár, basszusgitár, hegedű, szintetizátor, zongora, fúvóshangszerek, könnyűzene, népzene, klasszikus ének. A felsoroltak mellett indul színjátszás román és magyar nyelven, valamint balett és versenytánc szakkör is.

Az új tanév új tanfolyamokkal is várja az érdeklődőket: Carmen Fratila irányításával bábszínház szakkör, Tegzes Sándor vezetésével pedig ír tánc tanfolyam indul.

A tandíjak növekedéséről Pop Florin aligazgató számolt be a sajtó képviselőinek, elmondta: csupán 5-10 százalékkal lesz drágább egy-egy tanfolyam.

A csoportban zajló tanfolyamokra (balett, sporttánc, fotó, képzőművészet, színjátszás) a beiratkozási díj egy évre 450 lej, a különféle hangszertanfolyamok 480 lejbe kerülnek, míg a klasszikus, illetve könnyűzene kurzus tandíja 550 lej.

Októbertől a Szatmári Művészeti Iskola nagykárolyi kirendeltsége is várja a diákokat, és Avasfelsőfaluban is indulnak gitár és énektanfolyamok. Deac Mircea igazgató szerint a diákok száma a 2013/2014-es tanévben is meghaladja a hétszázat.

Isén is szabadtéri műsorral nyítja meg a tanévet a Művészeti Iskola

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: