2010-06-14 15:38:31• hírek • Szatmar.ro

Két új körforgalom Szatmárnémetiben

Ideiglenes körforgalmat létesítenek Szatmárnémeti két pontján is, tudtuk meg a város alpolgármesterétől Kereskényi Gábortól, aki a Szatmárnémeti Közlekedési Bizottság tagja is egyben.

A lakosság kérésére, illetve a szakértők elemzése következtében döntött úgy a bizottság, hogy ideiglenes körforgalmat hoznak létre a Closca sugárút és a C. A. Rosetti utca, illetve a Pálfalvi út és Jubileului utca találkozásánál. Az említett találkozási pontokon a nagy forgalom miatt nehézkes a haladás, illetve igen gyakran alakulnak ki fennakadások, forgalmi dugók is. Ezt hivatott megelőzni a már említett két ideiglenes közúti létesítmény.

A megfigyelés céljából létrehozott körforgalom egyelőre homokkal megtöltött műanyag elemekből áll majd, abban az esetben pedig, ha bebizonyosodik ezek valódi szükségessége, akkor zöldövezetként kialakított stabil körforgalom veszi majd át a jelenlegi ideiglenes szerepét.

A műanyag elemek kihelyezése nem terheli plusz költséggel a várost, mivel ezekkel már rendelkeznek az illetékesek, tudtuk meg Kereskényitől. Az esetleges stabil körforgalom létrehozásának költsége egyelőre ismeretlen, mivel jelenleg még csak próbastádiumról beszélhetünk a létesítményeket illetően, így nem készültek még felmérések a munkálatokhoz szükséges összeget illetően.

A Closca sugárút és a C. A. Rosetti utca találkozásán kialakított közúti létesítményt kedden, június 15-én adják át a forgalomnak, míg a Pálfalvi út és a Jubileului utcait pedig maximum két héten belül, tudtuk meg a városvezetőtől, aki az óvatos vezetésre hívta fel a lakosság figyelmét.


Megkezdődtek a munkálatok a körforgalom kialakítására.
Megkezdődtek a munkálatok a körforgalom kialakítására.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: