2018-04-27 07:24:57• hírek • Bede Emőke

Két új díszpolgára lett a városnak

Csütörtök délután ismét asztalhoz ültek a Helyi Tanács tagjai, hogy összesen 17 napirendi pontban hozzanak döntést. Ezek egyike Tóth László matematikatanár és Ilie-Marian Iordan Tanase törzsőrmester díszpolgári címmel való kitüntetése volt.

Tóth László matematikatanár kezei alatt megannyi generáció nevelkedett, pedagógiai munkájának köszönhetően sok egykori diákja válaszotta a tanári pályát, néhányan mind a mai napig neves hazai és külföldi egyetemeken dolgoznak. Mindemellett a szakmai és civil kezdeményezéseknek is lelkes támogatója volt, a kezdetektől fogva a „Kölcsey Ferenc Véndiákszövetség” tagja, a Véndiáktalálkozók állandó vendége. Amint azt Gönczy Gábor elnök méltatásában írja róla, egy igazi példakép a szatmárnémeti diákok és pedagógusok számára is.
 

Ilie-Marian Iordan Tanase törzsőrmester pedig azzal érdemelte ki a díszpolgári címet, hogy Románia és ezzel együtt a NATO képviseletében részt vett az Afganisztánban zajló harcokban, sajnos azonban sérülést szerzett. A tanácstagok egyöntetű döntése alapján mindketten Szatmárnémeti díszpolgáraivá léptek elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: