2012-05-09 16:46:39• hírek • Kocsis Zoltán

Két új befektető a két ipari parkban

Csütörtökön rendkívüli ülésen gyűl össze a Szatmárnémeti Városi Tanács: a városatyáknak áldásukat kell adniuk két új befektető tevékenységére.

Ilyés Gyula polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy egy német cég egy autóalkatrész-öntödét szeretne nyitni a szatmárnémeti ipari parkban, míg a vetési ipari parkban egy hőerőmű épülne. Előbbi esetben a tanácsosoknak a terület koncessziójáról kell dönteniük, a második esetben pedig arról, hogy a hőerőmű használhatja-e a városhoz tartozó néhány utat.

Alig több, mint két héten belül immár a harmadik hasonló kellemes feladat elé néznek a tanácsosok: április végén az Anvis Group és a Romania Trade and Invest befektetéseit hagyta jóvá a testület. A Zollner, a Casco és a Draxlmaier jelentős bővítéseit is figyelembe véve ez immár a hatodik jelentős befektetés Szatmárnémetiben. A vállalat idén tavasszal kezdi meg a munkálatokat és két éven belül indítja be a termelést, mely legkevesebb 200, legtöbb 400 új munkahelyet teremt a városban.

Ami a hőerőművet illeti, egy bukaresti cég áll az Ilyés által „fontos, ugyanakkor meglepő beruházásnak" nevezett befektetés mögött. Az elképzelések szerint az Ukrajnából származó gázra épülő erőmű évi 400 megawatt villanyáramot termel majd.

„Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően a következő két évben közel kétezer új munkahely alakul majd Szatmárnémetiben. Kijelenthetjük tehát, hogy van mivel visszavárnunk fiataljainkat", mondta Ilyés Gyula.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: