2012-07-19 16:30:02• hírek • MTI

Két új autópályaszakaszt nyitottak meg a forgalom előtt

Kampány autópálya-átadás - egyik szakasz sem készült még el teljesen
Kampány autópálya-átadás - egyik szakasz sem készült még el teljesen
A 237.500 négyzetkilométer területű Romániában csak 300 kilométer autópálya létezik.

Két új autópályaszakaszt nyitottak meg a forgalom előtt: az egyik Bukarest és Ploiesti városokat köti össze, a másik szakasz a Bukarest és Konstanca közötti autópálya része.

Megnyitották a forgalom előtt a Bukarest és Ploiesti közötti 65 kilométeres autópályaszakaszt, amelynek építése 2007-ben kezdődött, de teljes egészében még most sem fejeződött be. Például a lehajtók még nem készültek el, és egyéb biztonsági elemek is hiányoznak, ezért sebességkorlátozással lehet csak közlekedni a szakaszon, amely alternatívát kínál a DN 1 jelzésű, Románia egyik legforgalmasabb országútjára. Az út megépítése 1,5 milliárd lejbe - 451 millió euróba - került.
Az autópálya építése egyebek között azért késett, mert elhúzódott a telek-kisajátítási folyamat, akárcsak a régészeti mentesítési bizonylatok kibocsátása.

Az avatóünnepségen Calin Popescu Tariceanu volt liberális miniszterelnök is részt vett, akinek mandátuma idején kezdődött el az építés. Örömét fejezte ki, hogy megnyitották az autópályaszakaszt, ugyanakkor csalódottságának adott hangot, hogy egy ilyen kisméretű építkezés öt évig tartott.

A forgalom előtt megnyitott másik autópályaszakasz a dél-kelet-romániai Medgidia és Cernavoda között található, hossza 20,5 kilométer. Ez az út is csak részben van kész, így a forgalom menetirányonként egy sávon halad, akárcsak egy országúton. A szakasz része a Bukarest és Konstanca között tervezett autópályának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: