2015-02-09 16:20:25• hírek • Szatmár.ro

Két tűzeset volt a hétvégén

Szombaton és vasárnap hajnalban is a tűzoltók közbelépésére volt szükség.

Február 7-én, szombaton 3.46-kor riasztották a Szamos Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének embereit arról, hogy tűz ütött ki egy szamoskóródi lakóházban. A helyszínre két autóval érkeztek meg a tűzoltók, vízzel és habbal is oltották a lángokat.

A tűzoltók munkáját és testi épségét is veszélyeztette a tény, hogy a lángok a konyhában csaptak fel, ugyanis ott volt a lakás mini hőközpontja. Megvolt annak az esélye, hogy ez felrobban. Szerencsére erre nem került sor, a lángokat pedig a tűzoltók operatívan eloltották, így sikerült megmenteni az épületben található javak nagy részét. A közlemény szerint a tűzet parázs okozta, amely a tűzifákra esett.

Füstmérgezést kapott a házigazda

Február 8-án 4.20-kor tűzhöz riasztották a tűzoltókat Szakasz településre. Égett ugyanis a ház tetején található kémény és megvolt az esélye annak, hogy a lángok átterjednek az épület tetőszerkezetére is.

A tűzesetben kiégett a kémény, a tető pedig 16 négyzetméteren semmisült meg. A ház tulajdonosa, egy 81 éves férfi légzési nehézségekre panaszkodott, ezért a SMURD rohammentősei előbb elsősegélyben részesítették, majd a a megyei kórház sürgősségi osztályára vitték.

A tűzoltók információs anyagukban újra felhívják a figyelmet: a hasonló esetek elkerülése érdekében fokozottan figyeljünk oda a fafűtésre, illetve rendszeresen vegyük igénybe egy kéményseprő szolgáltatásait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: