2015-05-19 13:02:20• hírek • Kocsis Zoltán

Két tucat versenyző a Samus GuitArt-on

Szerdán immár ötödik alkalommal rendezi meg a Művészeti Iskola és a Szatmár Megyei Tanács a Samus GuitARt elnevezésű országos gitárversenyt és fesztivált. A rendezvénynek a Poesis Multikulturális Központ ad otthont május 20-án, szerdán 15.00 és 19.00 órák között.

Mircea Deac, a Művészeti Iskola igazgatója a keddi sajtótájékoztatón elmondta, az idei versenyre hét megyéből összesen 21-en neveztek. A szakember elmondta, hogy a klasszikus akusztikus gitár továbbra is a legnépszerűbb, legkeresettebb hangszernek számít, becslései szerint csak Szatmárnémetiben közel félezren gitároznak. Éppen ezért a verseny szabályzata kimondja, hogy egy intézményt, iskolát legtöbb három gitáros képviselhet a versenyen.

A Samus GuitArt verseny azért is számít kiemelkedő eseménynek, mert hasonló jellegű és szintű esemény az országban csak Sinaián van. Éppen ezért a zsűri tagjai a szakma nagyjai közé tartozó Andrei-fivérek: Constantin, Aurelian és Adrian. Ők, amellett, hogy immár 15 éve a pályán vannak (amiért a Szatmár Megyei Tanácstól egy érdemoklevelet is kapnak szerdán), többek között a kolozsvári és a bukaresti konzervatóriumban tanítanak.

Ami az esemény programját illeti, a versenyzők 15.00 órakor ragadnak majd gitárt. Tehetségüket 17.30-ig bizonyíthatják, majd azt követi a díjátadás. A fesztivál zárásaként az Andrei-trió zenél, az eredeti program szerint 18.00 és 19.00 óra között.

Deac kiemelte, a megyei tanács támogatásának hála az idei verseny összdíjazása 1900 lej. Az első helyezett egy gitárt és 500 lejt kap. Az igazgató hozzátette, hogy a tervek szerint jövőre nemzetközivé szeretnék bővíteni a Samus GuitArt versenyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: