2011-06-27 17:35:00• hírek • Szatmar.ro

Két, több milliós projektet mutatott be a Megyei Tanács

Az egyiknek vége van, a másik pedig most indul: így lehetne összefoglalni annak a két projektnek az időbeni jellemzőit, amelyet hétfőn Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács (MT) elnöke, Mircea Govor alelnök, Pataki Csaba alprefektus és Ioana Parcalab, a megyei tanács vidékfejlesztési igazgatója mutatott be a Poesis Multikulturális Központban.

Időrendi sorrendben haladva a „Szatmári turisztikai útvonalak" projekttel kell kezdenünk, melynek, amint azt a jelenlévők is kihangsúlyozták, a megye turisztikai potenciáljának a kihangsúlyozása, az itteni célpontok népszerűsítése a célja. A projekt teljes költségvetése 1.029.200 lej, amiből az MT 34.240 lejt fedezett, a fennmaradó részt pedig az Európai Regionális Fejlesztési Alapból származik.

Összesen három tematikus útvonalat állítottak össze, a vallási és kultikus értékek, a hagyományok valamint a gyógyvizek mentén. E három útvonalat tematikus tájékoztatók, a célpontokat magába foglaló térképek, reklámtáblák, szórólapok, naptárak, televíziós reklámok (amelyek megjelennek majd úgy a helyi, mint az országos csatornákon) valamint a www.viziteaza-satumare.com hamarosan induló honlap révén szeretnének eljuttatni a célközönséghez. A kiadványok a magyar és román mellett német, angol, francia, szlovák és ukrán nyelven jelennek majd meg, míg a szórólapok magyar, román, német, angol, szlovák és ukrán nyelven.

A turisztikai projekttel szemben, amelynek kivitelezése a végéhez ért, az informatikai rendszer kiépítésének terve még az elején tart. A 3.672.374 lej összköltségvetésű fejlesztések végén egy olyan integrált informatikai rendszer lát majd napvilágot, melynek célja, hogy lényegesen megkönnyítse a lakosság számára a kapcsolattartást valamennyi, a megyében jelen lévő közintézménnyel. A honlap, melynek megvalósításához az Európai Unió 2.180.058 lejjel járul hozzá (a fennmaradó részt az MT biztosítja), gyakorlatilag integrálja majd valamennyi közintézmény internetes elérhetőségét, azaz rajta keresztül valamennyi polgármesteri hivatal és alárendelt intézmény honlapja elérhető lesz. Mi több, befizetéseket lehet majd rajta keresztül kivitelezni, különböző fogadóórákra jelentkezni vagy akár petíciókat benyújtani.

Csehi Árpád elmondása szerint az oldal jövő nyárra készül majd el és reményét fejezte ki, hogy ezzel mind a lakosság, mind a közalkalmazottak számára könnyebbé és kényelmesebbé tehetik az ügyintézést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: