2017-11-20 10:00:49• hírek • Oszkó Viktória

Két telházas előadással zárt Tvrtko Szatmárnémetiben

Vujity Tvrtkora ezúttal is sokan voltak kíváncsiak. Az író legutóbb négy évvel ezelőtt járt Szatmárnémetiben, akkor is rekordsebességgel fogytak el a jegyek mindkét előadására.

A Dinu Lipatti Filharmónia nagyterme már a kezdés előtt nem sokkal zsúfolásig megtelt, mindenki izgatottan várta a színpadra Vujity Tvrtkot. Az előadás felkonferálását követően rövid videófilmet tekinthettek meg a nézők, amely bemutatta az újságíró életét és szakmai fejlődjését attól a pillanattól kezdve, hogy először fényképezőgépet fogott a kezébe.
 

A videó végéhez érve maga Tvrtko is megérkezett a színpadra mikrofonnal a kezében, és egy bő kétórás „utazásra” invitálta a jelenlévőket – térben, időben, kultúrákon és nemzeteken át. Számtalan témát érintett, mesélt az utazásairól, a tapasztalairól, arról, hogy milyen körülményesen juthatott ki egy-egy országba, például Észak-Koreába.

Bemutatott olyan hétköznapi hősöket, akik meghatározzák a mindennapjainkat, közöttünk élnek és felülkerekednek a saját félelmeiken minden nap, hogy azt csinálhassák, amiben a legjobbak. És talán ez a téma volt az alapköve az egész műsornak: hogy ezeknek a hétköznapi embereknek a történetein keresztül adjon több önbizalmat, több lelkesedést az embereknek ahhoz, hogy merjék megvalósítani az álmaikat és vegyék észre a hétköznapok gazdagságát: például a boldogságot adó családjukat.
 

Az előadás végéhez érve Tvrtko maga is megemlékezett a párkapcsolati erőszak következtében elhunyt nőkről és férfiakról. Elhangzott az is, hogy ez egy olyan jellegű, a modern társadalmakat is érintő probléma, ami felett nem szabad szemet hunynunk, fel kell lépnünk és észre kell vennünk, ha valakinek segítségre van szüksége.
 

Tvrtko maga is a Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom egyik támogatója, így külön örömére vált az, hogy a Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezet megteremtette a körülményeket ahhoz, hogy ez az előadás megvalósulhasson, és külön köszönetet mondott a szervezőknek azért, amiért ilyen felelősségteljesen, odaadóan végzik a munkájukat és aktívan részt vesznek a közösség életében.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: