2011-03-21 13:15:08• hírek • Szatmár.ro

Két szemináriumot is rendeztek

Ebben az évben sem marad el a Hans Lindner Alapítvány által szervezett, nagy sikerű vállalkozói játék, amely idén a Jointec nevet viseli.

Az elmúlt két hétben közel száz Szatmár megyei fiatal vett részt annak a képzéssorozatnak az első és második részén, amelyen a csapatok közös üzleti terveiket dolgozták ki.

A Jointec program decemberben megtartotta első közös tevékenységét, egy felkészítő képzést a benevezett csapatok kísérő tanárai számára, februárban pedig a Hans Lindner Alapítvány és a nyíregyházi Fiatalok Kulturális Szövetsége Egyesület közös szervezésében kétszáz szatmári és szabolcs-szatmári fiatal vett részt egy háromnapos táborban, Nyíregyházán.
Ebben a hónapban megkezdődtek Szatmárnémetiben és Nyíregyházán is a vállalkozási szemináriumok - öt vállalkozási képzés mindkét városban.

A szatmári fiatalok már két képzésen is túl vannak. Az első képzés meghívottja a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Hatóság igazgatója, Békéssy Erzsébet volt, aki segített a fiataloknak úgy átgondolni üzleti terveiket, hogy azok ötvözzék a gazdasági érdekeket a környezetvédelemmel.

Legutóbb pedig Dezső Júlia szociológus segített a fiataloknak üzleti terveik összehangolásában, megtalálni azokat a módozatokat, amelyek segítenek a vállalkozások megvalósításában. Nagyon fontos lépése minden induló vállalkozásnak a piackutatás - a szociológus szakértő ebben nyújtott segítséget a szatmári középiskolásoknak. A képzéssorozat április 7-én folytatódik.


a Hans Lindner Alapítvány által szervezett vállalkozói játék népszerű a diákok körében
A Hans Lindner Alapítvány által szervezett vállalkozói játék népszerű a diákok körében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: