2014-04-29 16:59:01• hírek • Szatmár.ro

Két százalékot kér a Proscenium Alapítvány

A romániai jogszabályozás értelmében a magánszemélyek évente egy alkalommal személyi jövedelemadójuk 2%-ával kulturális és nonprofit alapítványokat támogathatnak.

Amennyiben Ön a Harag György Társulat munkáját segítő Proscenium Alapítványt, vagy más, nemes célokért küzdő szervezetet szeretne támogatni, a társulat munkatársai segítenek a formanyomtatványok kitöltésében, és eljuttatják azt Ön helyett az adóhatósághoz.

Az Északi Színház Horea úti jegypénztárában az ott dolgozók segítségét igénybe véve bárki megteheti felajánlását, csupán személyi igazolványával kell befáradnia, és az előkészített formanyomtatványok gyorsan, egyszerűen kitöltenie. A helyes kitöltésben a színház alkalmazottai szívesen segítenek.

Mivel az elmúlt évek szomorú tapasztalatai szerint a lehetséges adófelajánlások közel fele elvész a sokak számára riasztóan nehézkes bürokrácia miatt, a szatmári társulat szeretné felvállalni az ebben való segítségnyújtást is azáltal, hogy a kész formanyomtatványok gyors kitöltésében nyújtott segítség mellett, azokat akár az adóhatósághoz is eljuttatja Önök helyett. Amennyiben Ön adója 2%-ával mégsem a társulat alapítványát, hanem valamely más, szintén nemes célért küzdő nonprofit szervezetet kívánna támogatni, a jegyiroda munkatársai ebben is készséggel segítségére lesznek.

A 2%-os adófelajánlás olyan lehetőség, amellyel élnünk kell, hiszen közösségeink öngondoskodását segíthetjük általa: az állami rendszerek nehézkes és útvesztőkkel teli újraelosztása mellett a 2%-os felajánlás arra ad lehetőséget, hogy közvetlenül a számunkra, és közösségünk számára fontos ügyeket támogathassunk általa. Ez a felajánlás számos kulturális és nonprofit szervezet számára jelenthet szerény, de nélkülözhetetlen, a mindennapi működést jelentősen elősegítő támogatást.

Mint azt bizonyára már sokan tudják Önök közül, a Harag György Társulat kizárólag saját bevételeiből és pályázati forrásokból állítja elő bérletes és bérleten kívüli produkcióit, szervezi meg turnéit, kiszállásait. Kérjük, amennyiben teheti, a 2%-os adófelajánlása útján is segítse a társulat működését!

A Proscenium Alapítvány támogatásával Ön hozzájárulhat a szatmári magyar nyelvű színházi kultúra fejlődéséhez, nemzeti kisebbségünk értékeinek ápolásához, megőrzéséhez.

Az alapítvány, melyet 1997-ben hívott életre a társulat vezetése nagylelkű magántámogatók, vállalkozók segítségével, a régió színházművészetének segítését, a város és a partiumi magyar közösség számára kiemelkedő előadások támogatását, a színházi tevékenységhez szükséges eszközök, technikai felszerelések beszerzésének elősegítését, művészeink szociális hátterének biztosítását, és színházi témájú kiadványok megjelentetését tűzte ki céljául. Az elmúlt évtizedek folyton változó, és gyakran akadozó finanszírozás-politikája közepette a Proscenium Alapítvány sokszor jelentett kiutat a Harag György Társulat számára egy-egy nehéz helyzetből, de biztosítani tudta azt is, hogy társulat saját felszerelésekre és forrásokra is szert tehessen, melyeket kizárólag a magyar nyelvű színjátszás szolgálatában tudott hasznosítani.

Kérjük, segítse Ön is a partiumi magyar színjátszás ügyét, kérjük, ne hagyja elveszni adófelajánlását!

A jegyiroda elérhetőségei:

Cím: Horea u. 6.
Telefonszám: 0261-712106
Nyitva tartás: hétköznap 10 és 17 óra között, valamint előadások előtt egy órával

A Proscenium Alapítvány adatai:
FUNDAŢIA PROSCENIUM SATU MARE
RO83BTRL03101205A56722XX
BANCA TRANSILVANIA SATU MARE, AGENŢIA AURORA

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: