2010-04-12 16:58:59• hírek • Balvinszky Sándor

Két százalék a daganatos gyerekekért

Sárospataki tábor
Sárospataki tábor

A Hans Lindner Alapítvány a tavalyi évben 35 ezer lej támogatást kapott a jövedelemadó két százalékának a felajánlásaiból. Az összeget daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek illetve családjuk segítésére költötték. Az alapítvány idén is arra kér mindenkit: az adó két százalékából támogassák a Reménysugár programot.

A beteg gyerekeknek különböző programokat is szerveztek, ezek  közé tartoznak az Oknasugatagon, Sátoraljaújhelyen, és a szlovákiába levő Popradon szervezett táborok is.  A jövedelemadó felajánlásaiból továbbá sikerült támogatniuk három PET (pozitron emissziós tomográfia) vizsgálatot is, továbbá finanszírozzák a "Szülők klubját" ami lelki támogatást nyújt a beteg gyerekek szüleinek. A havonta egyszer megszervezett programon, ahol egy pszihologus is jelen van, közösen beszélik meg, illetve probálják megoldani a felmerülő problémákat.

Az alapítvány folyamatos kapcsolatba áll a kolozsvári onkológiai intézettel, ott tett látogatásaik során a felajánlott pénzösszegekből különböző eszközökkel ajándékozták meg az intézetet.

Az elmúlt évben kapott jövedelemadó két százalékának felajánlásából a Hans Linder Alapítvány már idén is  sokat tett a rászorulókért. Idén egy PET vizsgálatot már támogattak, továbbá még kettőt támogatnak majd, illetve két gyermeket tudnak támogatni a Romániába nem kapható "Cosmogen" kezeléshez szükséges gyógyszer beszerzésével.


Hans Linder Alapítvány által szervezett tábor 2009
A Sátoralyaújhelyi tábor - beteg gyerekek családjaikkal együtt táboroztak


Idén, június elsején a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a Hans Linder Alapítvány és a SPAS közös programokat szervez.

Ha többet szeretne megtudni a Hans Linder Alapítvány terveiről, programjairól, látogassa meg honlapjukat  a http://www.razasperantei.ro/ cimen. Az önök segítségével az alapítvány több orvosi készüléket és egyéb drága diagnosztikai eljárást tud finanszírozni a beteg gyerekek megsegítésére.

Adójának két százalékát az alábbi nyomtatvány kitöltésével tudja az alapítványnak felajánlani.(letölthetö itt) Az űrlapot május ötödikéig lehet eljuttatni a Hans Linder Alapítvány székházába vagy május 15-ig a Pénzügyi Igazgatóság székhelyére.


Popprádi tábor a Hans Linder Alapitvánnyal
Beteg gyerekek és testvéreik részére szerveztt Popprádi tábor


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: