2016-02-28 14:46:58• hírek • rmdsz.ro

Két szatmári személyiség is Ezüstfenyő-díjat kapott

Az RMDSZ idén 13. alkalommal díjazza azok munkáját, akik jelentős szerepet vállaltak a közösségi javak és a szülőföld visszaszerzésében, valamint a Szövetség programjának megvalósításában. Az Ezüstfenyő-díjat először 2002-ben adták át, az RMDSZ megalakulásának 13. évfordulóján szervezett ünnepi műsor alkalmával. Kelemen Hunor szövetségi elnök 23 személyt díjazott 2016. február 27-én, Marosvásárhelyen a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülése előtt.

„Hála és köszönet jár azoknak, akik a kisebb és nagyobb magyar közösségekben értékteremtő munkát végeztek nemcsak az elmúlt évben, hanem az elmúlt évtizedekben is. Egy kisebbségi közösség számára ez a közösségépítő munka elengedhetetlen, hiszen enélkül sérülékeny és veszélyeztetett lenne a magyarság ebben az országban. Ezért a munkáért mond ma köszönetet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség" - fogalmazott Kelemen Hunor szövetségi elnök a díjátadón.

A Szövetség a következő személyeket tüntette ki Ezüstfenyő-díjjal:

Bogdán Zsolt, Jászai-díjas színművész, Borzási Gyula református lelkipásztor, Bréda Lajos, a Szilágy megyei Varsolc polgármestere, Buchwald Péter gyógyszerész, a Kolozsvár Társaság vezetőségi tagja, dr. Búzás Antal Árpád, az RMDSZ egyik alapítója Medgyesen, Capusan Edit Réka nyugdíjas, Damokos Csaba dizájner, a Romániai Képzőművészek Szövetsége sepsiszentgyörgyi fiókjának elnöke, Gyerkó Levente, Galambfalva község polgármestere, Haszmann Pál Péter muzeológus, Ihász János, a Temes megyei Igazfalva polgármestere, Kereskényi Sándor szatmári muzeológus, Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere, Kun László, a Szövetség Krassó-Szörényi  választmányának elnöke, Náznán B. Olga,  a Lorántffy Zsuzsanna Egyesület elnöke, Plesch Katalin, az RMDSZ Besztercei Szervezetének művelődésügyi ügyvezető alelnöke, Puskel Péter újságíró, helytörténeti kutató, Somogyi Gyula kolozsvári városi tanácsos, Szabó Kálmán Imre építőtechnikus, Szente László brassói helyi tanácsos, Takács Ibolya, az RMDSZ Nőszervezet vajdahunyadi alelnöke, Tófalvi Éva sportoló, a Csíkszeredai Nőszervezet elnöke, Vida Katalin nyugalmazott tanár, Vincze András, a Fehér Megyei Önkormányzati Tanács elnöke, Felvinc alpolgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: