2011-07-04 16:56:09• hírek • Szatmar.ro

Két szatmári érem a Balkán-kupán

A Szatmárnémeti Unio mindkét dzsúdósa érmet szerzett a hétvégén megrendezett Balkán-bajnokságon. Kovács Dóra és Faur Florian egyaránt bronzérmet szerzett a macedóniai kisvárosban, Kavadarciban.

Az 57 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő Kovácsnak nem sikerült tehát a bravúr, a tavalyi ezüst után nem tudott javítani, és így elmaradt aranyérem. Faur Florian igazolta a verseny előtti jó formáját és ő is felállhatott a dobogóra.

„Jobb is lehetett volna, de most így jött ki a lépés. Florin például csak egy vesztett mérkőzéssel lett harmadik, ami a más lebonyolítási rendszernek is köszönhető. A csoportban ipponnal verte a későbbi bajnok szerb dzsúdóst, de aztán már nem tudott vele ismét összecsapni a fináléban mert vereséget szenvedett előtte. Dóra is összeakadt egy későbbi győztes szerbbel, le is szorította ellenfelét, de a bírók nem tudni miért, nem ítélték meg neki a leszorítást. Mindent egybevetve szép ez a két bronz is, nem mentünk hiába Macedóniába. A mezőny kiegyenlített volt, az ilyen versenyekre már mindenki igen komolyan készül" értékelt a verseny után Terely Mihály mester.

Akinek egy másik tanítványa, Faur Mihaela a hétvégén egy újabb Balkán-bajnokságon lép tatamira, méghozzá a görögországi Szalonikiben az U17-es korosztályban. Ő tavaly, az eggyel fiatalabb korosztályban ezüstérmet szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: