2012-09-17 15:11:03• hírek • Szatmar.ro

Két szatmári a dobogón, de az arany elmaradt

Nem tudta megvédeni bajnoki címét Amalia Tataran a Szatmárnémetiben megrendezett U20-as országos vívóbajnokságon, ahol a harmadik helyen végzett, míg Veres Gréta ezüstérmet szerzett.

A tőrözők után hétfőn a párbajtőrözők vették birtokba a Csipler Sándor Vívótermet, a 24 fős mezőnyből pedig kilencen képviselték a Szatmárnémeti Sportklub színeit. Közülük ketten, a háromszoros junior bajnok Amalia Tataran valamint Veres Gréta is éremesélyesként várta a viadalt.

Az elődöntőkig minden a papírforma szerint haladt és akár egy tiszta sportklubos döntő is elképzelhetőnek tűnt, mivel Tataranra Adela Danciu, Veresre pedig Alexandra Olteanu várt. Meglepetésre azonban Amalia 15-13-ra kikapott steauás ellenfelétől. Egy adott pillanatban ráadásul Veres számára is távolinak tűnt a finálé, ám a szatmári lány egy remek hajrával 12-10-ról fordítani tudott és végül 15-12-re nyert.

Az aranycsatában aztán Danciu volt az, aki a végén fordítani tudott: hiába vezetett Veres 11-9-re, végül kikapott 25-13-ra. „A döntőben a bíró két-három tust elvett Verestől, ha ez nincs, akkor nyer. A mezőnyben 4-5 lány közül akárki nyerhetett, így az is benne volt a pakliban, hogy nem szatmári lesz a győztes" - mondta Csiszár Ferenc edző.

A Csiszár, Langenbacher István és Nagy Lehel trió több tanítványa közül Pop Sandra a 8., Oros Bianca a 9., Dragusin Oana a 12., Dragusin Teodora a 18., Nagy Csilla a 21., Nagy Tamara a 22., Coste Teodora pedig a 24. helyen végzett.

Kedden a csapatversennyel ér véget a bajnokság, a Sportklub első együttesét Tataran, Veres, Oros, és Dragusin Oana alkotja, a másodikban pedig Pop, Coste, Nagy Csilla és Dragusin Teodora fog vívni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: