2011-07-15 13:32:46• hírek • Balog Anita

Két szatmári a Red Bull Romaniacson

Nagy Krisztián és Gyenes Mani is nekivág a legnehezebb hard-enduro versenynek.

A rajtja és a célja is Nagyszebenben lesz a legkeményebb hard-enduro motoros viadalnak, a Red Bull Romaniacs-nak, amely a hétvégén kezdődik és szerdáig fog tartani. A motoros őrületen 32 ország sportolói állnak majd rajthoz, olyan sztárjai a sportnak, mint az új-zélandi Chris Birch, a német Andreas Lettenbichler és a brit Graham Jarvis is, vagy a spanyol Xavier Galindo. A versenyen több kategóriában lehet indulni: a Profi kategóriában 20, a Expert Single osztályban 30, a Expert Team-ban 16 versenyző, a Hobby Sinlge kategóriában 60 motoros, a Hobby Team-ben 25 csapat, a Trial Expertben pedig két motoros indul. Szombaton a versenyzők a prológon mérettetnek meg, Nagyszebenben: itt egy mesterséges akadályokkal "felszerelt" pályán kell teljesíteni, majd irány a Kárpátok, a pokolian nehéz, patakmedreken, meredek kaptatókon, hegyeken-völgyeken át tartó terep, ahonnan csak szerdán térnek vissza a motorosok.

A ro-mániákusok között két szatméári is ott lesz: a Dakar-hős Gyenes Emánuel a 300 köbcentis profi kategóriában fog versenyezni, Nagy krisztián pedig a Hobby Team kategóriában csapatban indul egy 250 köbcentis KTM-el. Nagy csapattársa most is a tévés műsorvezető, Dani Otil lesz. A páros egyébként a prológot megnyerte, összetettben pedig 8. helyen végeztek.

Mind Gyenes, mind pedig Nagy abban reménykedik, hogy a megjósolt zápor és komoly esőzés el fog maradni, mivel a pokoli terepet még nehezebbé tenné a nagy mennyiségű csapadék. "Itt esőt jósolnak a következő napokban, ami nagyobb mennyiség esetén igencsak megnehezíti a dolgunkat. A kevesebb eső nem lenne gond, mivel itt is nagy volt a hőség, a talaj ki van száradva” - mondta el a Szatmár.ro-nak Nagy Krisztián.

Gyenest is időjárásnál jobban izgatja, hogy hanyadik helyen fog végezni, bár tisztában van vele: nehéz lesz a dobogó közelébe jutnia: „Most mindenképpen az a célom, hogy túlszárnyaljam az eddigi teljesítményemet, dobogóra nincs esélyem, hiszen van öt-hat olyan motoros, akiket lehetetlen megelőzni, így a további helyek egyikének megszerzésére van reális esélyem.”

Red bull - hegyen-völgyön át


Prológ 2010-ben
Prológ 2010-ben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: