2013-04-14 18:07:37• hírek • Póti Orsolya

Két szakaszban rendezik meg az iskolába való beiratkozást

Április 22-ig, illetve május 8-17 között várják a leendő előkészítő és első osztályos diákok jelentkezését a Szatmár megyei iskolák. Azonban a beiratkozás előtt a gyerekeknek részt kell venniük egy, az iskolaérettséget megállapító felmérésen.

Április 2-22. között zajlik a 2013-2014-es tanév előkészítő és első osztályaiba való beiratkozás első szakasza, a második szakaszt pedig május 8-17. között rendezi meg a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség azon diákok számára, akiknek április 22-ig nem sikerült beiratkozni egyetlen tanintézményben sem.

Az iskolába való beiratkozás előtt azonban egy pszichoszomatikai vizsgálatra kell elkísérjék a szülők gyermekeiket, ugyanis ennek keretében állapítják meg a gyermek iskolaérettségét. Szatmár megyében április 19-ig kilenc központ várja a leendő iskolásokat, ahol elvégzik a felmérést.

Április 2-tól összesen 750 gyerek vett részt pszichoszomatikai felmérésen, közülük 117-en kezdhetik az első osztályt, 576-an beiratkozhatnak az előkészítő osztályba, 56-an viszont az új tanévtől továbbra is óvodában folytathatják tevékenységeiket.

Eddig 459 gyermek iskolaérettségének felmérésre román nyelven került sor, 255 gyerek vizsgálatát pedig magyar nyelven végezték el.

Megyénkben április 19-ig a következő központok várják még azokat a gyerekeket, akik nem vettek részt pszichoszomatikai felmérésen: a Szatmárnémeti Constantin Brancoveanu Gimnáziumban, az Octavian Goga Gimnáziumban, az Avram Iancu Gimnáziumban, a Nagykárolyi Vasile Lucaciu Gimnáziumban, az Avasfelsőfalui 1-es Számú Gimnáziumban, a Lázári Petőfi Sándor Gimnáziumban, az Erdődi Műszaki Líceumban, a tasnádi gimnáziumban, valamint a Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpontban.

Március végétől minden egyes Szatmár megyei tanegység és a Szatmár megyei Tanfelügyelőség honlapján is elérhetőek az iskolába való beiratkozással kapcsolatos információk. A beiratkozókat munkanapokon 8.00-20.00 óra között fogadják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: