2015-01-07 13:21:35• hírek • Kocsis Zoltán

Kigyulladt egy ház kéménye Szatmárnémetiben

Egy nem megfelelő állapotban lévő kémény okozhatott volna tragédiát Szatmárnémetiben, ám a tűzoltók gyors és hatékony beavatkozása megakadályozta, hogy nagyobb baj legyen az esetből. A szakemberek felhívták ugyanakkor a fával tüzelők figyelmét a kémény tisztításának fontosságára.

A tűzoltókat január 6-án, kedd délután 17.40-kor riasztották, ők pedig két járművel két perccel később már a jelzett helyre, a Mohács (Panait Istrate) utca 10. szám alá értek. Itt megállapították, hogy ég a kémény, ám reális volt az esély, hogy a lángok átterjedjenek a háztetőre, sőt az egész házra és a fáskamrára is.

Az oltási művelet 23 percig tartott, számolt be a tűzoltóság. Ennek következtében sikerült megelőzni, hogy a lángok továbbterjedjenek. A tűz körülbelül ötszáz lejnyi kárt okozott a kéményben és a kazánban, ám a tűzoltók számításai szerint közel 300.000 lejnyi értéket mentettek meg azzal, hogy a lángok nem terjedhettek tovább.

A tűzet egyértelműen a nem megfelelően kitakarított kémény okozta.

Éppen ezért a tűzoltóság szakemberei felhívják a fás kazánnal vagy fával fűtők figyelmét a kémény állapotának időszakos ellenőrzésére. Nagyon fontos, hogy a kéményt hőszigetelő réteggel válasszuk el környezetétől, ám legalább ennyire fontos, hogy rendszeresen és megfelelőn takarítsuk, tisztán tartsuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: