2014-05-14 15:49:14• hírek • Kocsis Zoltán

Két súlyos balesetet okoztak ittas sofőrök kedd este

Nem kevesebb mint négy súlyos következményekkel járó közlekedési baleset történt Szatmár megyében kedd délután. Ebből kettőt is ittasan vezető sofőr okozta. A balesetek szomorú mérlege: két súlyos és három kisebb sérülés, hét többé-kevésbé összetört jármű.

A legsúlyosabb baleset sötétedés után Szatmárnémeti Batiz felőli bejáratánál történt. A 45 éves Mihai P. Seat típusú, Spanyolországban bejegyzett személygépkocsijával nem tartotta be a szükséges követési távolságot és nagy erővel nekiment az előtte és vele megegyező irányban haladó Mitsubishi személygépkocsinak. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a Seat a jobb, a Mitsubishi pedig a bal oldali árokba csapódott.

A balesetben súlyosan megsérült a Mitsubishi 36 éves női utasa, míg vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. Mindkettőt a megyei kórházba szállították. A helyszínelés során kiderült, a Seatot vezető avasfelsőfalui férfi erősen ittas volt: a szonda 1,09 mg/l alkoholszintet regisztrált.

Szintén részeg sofőr okozott balesetet kevéssel később Szatmárnémetiben, az Árpád (Vasile Lucaciu) és a Cardinal Iuliu Hossu utcák kereszteződésében. A 39 éves Szilágy megyei férfi Volkswagen típusú gépkocsijával nem adott elsőbbséget a főúton szabályosan közlekedő Fordnak. Az ütközés következtében a két jármű nekicsapódott további három, az úttest szélén parkoló Daciának, komoly károkat okozva bennük is. Súlyos személyi sérülés szerencsére nem történt, a vétlen sofőr szenvedett csak kisebb sérüléseket. A helyszínelés során itt is kiderült, hogy a balesetet okozó sofőr alkohol hatása alatt vezetett: esetében a szonda 0,74 mg/l koncentrációt regisztált.

Más kérdés, hogy szatmárnémeti realitásként az összetört alkotóelemek, műanyagdarabok - amint az a képen is látható - másnap délben is ott hevertek szétszórva az úttesten...

Mindkét vétkes gépkocsivezető ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés és közutakon való ittas vezetés miatt indul büntetőjogi eljárás. Mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Nem fogyasztott viszont alkoholt az a két sofőr, akik Avasfelsőfaluban egy nyugdíjast, Erdődön pedig egy 9 éves kislányt ütöttek el. A gyalogosok mindkét esetben szabálytalan helyen és elővigyázatlanul próbáltak meg átkelni az úttesten. A 70 éves férfi súlyos, a 9 éves kislány kisebb sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: