2020-01-10 13:57:26• hírek • Bede Emőke

Genfi ékszerüzletet rabolt ki egy román banda

A karácsonyt legtöbben szeretteik körében, meghitt hangualtban töltik, viszont vannak olyanok, akik még a szeretet ünnepén is azon törik a fejüket, miként lehetne egy merész húzással komoly kis vagyonra szert tenni.

Egy Svájcban tevékenykedő román banda például azt ötölte ki, hogy filmbe illő – vagy onnan ellesett – módszerrel kirabolnak egy genfi ékszerüzletet. A tervnek megfelelően december 25-én, már a kora reggeli órákban befészkelték magukat egy, épp a bolt szomszédságában található kiadó üzlethelyiségbe – közölte a 20min.ch.


Az idő előtti lebukás elkerülése érdekében az ablakokat letakarták, majd munkához láttak: egy kalapács és egyéb szerszámok segítségével átlyukasztották a falat, az így keletkezett résen pedig már könnyűszerrel keresztül bejutottak az ékszerüzletbe. Ekkor azonban megszólaltak a riasztók, melynek nyomán először egy őrző-védő cég biztonsági emberei, majd a rendőrség is a helyszínre érkezett.


Két rablót sikerült még a helyszínen elfogni, a banda többi tagja azonban elillant a zsákmánnyal együtt, melynek összértékét kb. 231 ezer eurónyi svájci frankra becsülik. Noha a rendőrség nyomozást indított az ügyen, az üzlet tulajdonosa, Laurent Leisi nem túl optimista, hiszen elmondása szerint ilyenkor vajmi kevés esély van az ékszerek hiánytalan visszaszerzésére. Az elkövetők ugyanis vélhetően nem egyszerre, hanem fokozatosan, feltűnésmentesen adnak majd túl a portékán, így igencsak nehéz lesz a készletre bukkanni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: