2019-12-05 13:35:10• hírek • Bede Emőke

15 tonnás generátort lopott el Spanyolországban egy román bűnbanda

Amikor már azt hittük, hogy a belgiumi, 5 tonnás bronzszobor ellopásánál hajmeresztőbb történetet nem hallhatunk a külföldön garázdálkodó románokról, kiderült, hogy nagyot tévedtünk. Az adevarul.ro ugyanis újabb hihetetlen történetről rántotta le a leplet.

A híroldal szerint a spanyol rendőrség az elmúlt négy évben minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy kézre kerítse azt a több mint 100 főt számláló bűnbandát, melynek tagjai javarészt románok. A főként Madrid, Getafe, Toledo, Alcorcon, Alcala de Henares, Segovia és Guadalajara területén portyázó bűnbandában hazánkfiai mellett elvétve akadt még néhány moldvai, spanyol és marokkói is. Noha az idők folyamán számos tagot sikerült kézre keríteni, mi több, közel 5 millió értékben foglaltak le tőlük értékeket, a banda mégis talpon maradt és folytatta az illegális tevékenységet.
 

A legutóbbi elfogás során 5 román, Galati és Braila megyéből származó románt kerítettek kézre. A letartóztatásra azt követően került sor, hogy a férfiak egy olyan közel fél millió euró értékű generátort lovasítottak meg, mely egy frissen felépített lakónegyedet látott el árammal Alcala de Henares közelében.
 

A generátor több mint 1000 lakás számára hivatott addig biztosítani az áramot, míg a lakónegyedet rá nem kapcsolják az országos hálózatra, ám egy román üzletembernek megakadt rajta a szeme. A megrendelő 200 ezer eurót ígért a bandának, ha ellopják a kb. 15 tonnás készüléket, és a 350 kilométernyi távolságra levő valenciai kikötőbe szállítják el azt.
 

A filmbe illő lopást november 28-ára virradóan követte el a banda, aki egy nagy méretű rakományok szállítására alkalmas kamionnal és egy daruval érkezett meg a lakóparkhoz, melyeket egyébként egy építkezésről loptak. Ott egyszerűen levágták a kábeleket a generátorról, majd felpakolták azt a teherautóra és elszeleltek. Az áramkimaradás miatt azonban beindult egy riasztórendszer, mely azonnal jelzett a rendőrségnek is.


Az igencsak súlyos rakománnyal a kamion mindössze 7-8 kilométerre jutott, amikor a kék ruhások rajtaütöttek. Noha ekkor még csak egyetlen elkövetőt sikerült kézre keríteni, ám a férfi nem habozott feldobni társait, akiket másnap állítottak elő a rendőrök. A nyomozás során kiderült, az ötfős banda a fentebb említett 100 tagot bűnszervezethez tartozik, kiknek nevéhez több mint 500 autólopás köthető, de emellett számtalan más jellegű lopásért és betörésért is ők tehetők felelőssé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: