2009-08-19 13:31:42• hírek • Ferenczi Noémi

Két prostituált követte el a gyilkosságot

Három napon át tartó nyomozás után megtalálták a vasárnap reggeli Closca sugárúton történt gyilkosság két elkövetőjét. A 31 éves S. Csabát két prostituált, V. Aurica és K. Gyöngyi gyilkolták meg. Állításuk szerint, a férfi erőszakoskodni kezdett, miután nem tudtak megegyezni „szolgáltatásaikért" fizetendő összegről.

A gyilkosság szombatról vasárnapra virradó éjjel történt, a rendőrség azonban csak vasárnap reggel szerzett tudomást az esetről, miután az egyik szomszéd, esküvőről hazatérve látta az áldozat garzonlakásának bejáratánál illetve a folyosón lévő vértócsákat. Azóta a hatóságok nagy erőkkel nyomoztak, hogy felderítsék kik az elkövetői a brutális gyilkosságnak.

A rendőrség szerdán sajtótájékoztató keretében számolt be a nyomozás részleteiről. Liviu Taut rendőrfőkapitány elmondta, a helyszínen talált nyomok alapján indult el a nyomozás. A holttestet meztelenül találták, mellette néhány óvszer is elő volt készítve, ami arra engedett következtetni, hogy egy szerelmi légyottot megelőzően alakulhatott ki a konfliktus az áldozat és az elkövető(k) között. A helyszínen talált nagy mennyiségű vér pedig arra utalt, hogy S. Csaba halálát külső sérülései okozták, nem pedig belső vérzés, így egyből kizárható volt, hogy az áldozat saját kezével vetett véget az életének. A rendőrfőkapitány kijelentette: ez a gyilkosság nem történt volna meg, ha a szomszédok időben értesítették volna rendőrséget. A szomszédok elmondása szerint, a férfi lakásából veszekedés majd pedig segélykiáltások hallatszottak, azonban ők azt hitték „családi perpatvar" zajlik a férfi lakásában, melybe nem akartak beleavatkozni.

A két elkövető, a 19 éves V. Aurica és a 20 éves K. Gyöngyi prostitúcióból éltek, a város központjában „tevékenykedtek". A két prostituált szombaton este érkezett taxival a férfi lakásához, ahol közös italozással töltötték az estét, majd pedig - ahogyan arról a két elkövető beszámolt - amikor sor került volna „szolgáltatásaikért" fizetendő összeg leszögezésére S. Csaba agresszívvé vált, ütni kezdte a két lányt, akik a kezükbe akadó késsel védekeztek. A férfi nem halt bele azonnal sérüléseibe, a dulakodás a tömbház folyosóján folytatódott, majd pedig megpróbálta lakásában fogva tartani a két fiatalt, akik az első adandó alkalommal kimásztak az ablakon és elmenekültek. A férfi a nagy vérveszteség miatt időközben életét vesztette.  Később a gyilkos fegyvert is megtalálták a helyszínen.

Keddről szerdára virradó éjjel állították elő a két gyanúsítottat. A kihallgatás során mindketten beismerték tettüket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: