2016-10-22 23:54:33• hírek • Kocsis Zoltán

Két pontot engedett ki a kezéből az Olimpia

fotó: Cosmin Dan
fotó: Cosmin Dan

Fontos két pontot hullajtott el az Olimpia csapata a második osztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában Temesváron. A szatmáriak esélyesként érkeztek a Béga-partra, már a 3. percben vezetést szereztek és még a szünet előtt emberelőnybe is kerültek - mégsem tudták megtartani előnyüket az ASU Politehnica otthonában.

Markosz Gkakosz, a Poli mindössze 19 éves görög kapusa a 3. percben hatalmas hibát vétett, az általa kiejtett labdát pedig Silviu Pana a hálóba küldte. Gyorsan megszerezte tehát a vezetést az esélyesként pályára lépő Olimpia az ellen a Temesvár ellen, amely eddig mindössze két meccset nyert meg a szezonban: a kamaszokkal felálló Pankota, valamint a szintén harmatos Berceni ellen.

Az első félidőben a bánságiak nem is nagyon veszélyeztették az Olimpia előnyét, mi több, a szünet előtt Danut Bilia kiállatása után emberhátrányba is kerültek. A jelek szerint azonban ez motiválóan hathatott a temesváriakra, mert a szünet után már egy szervezettebb, bátrabb csapat futott ki a gyepre - amely az 51. percben Madalin Stancu szabadrúgásával ki is egyenlített.

A figurát kényelmesre vevő Olimpia már nem tudott kellőképpen felpörögni, a küzdelem jellemezte a folytatást. Ennek ellenére mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót, ám az Olimpia a kapufát találta el, az ASU pedig a 89. percben ziccert vétett.

Döntetlenjével az Olimpia a bajnoki tabella hatodik helyén áll, de győzelem esetén akár negyedik is lehetne... A következő fordulóban a 15. helyezett Balotesti látogat Szatmárnémetibe, ám az Olimpiára előtte még vár egy nehéz feladat: szerdán 14.30 órai kezdettel a Mioveni-t fogadja a Román Kupa 16-os döntőjében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: