2010-04-22 00:00:42• hírek • Szatmar.ro

Két piros, egy gól, Bayern-előny

A kiállításoktól tarkított meccsen ismét Robben volt a Bayern megmentője, ezúttal a Lyon ellen.

Az Inter keddi Barcelona elleni győzelme után hazai diadal született a labdarúgó Bajnokok Ligája második, szerdai elődöntőjén is. Bár a Bayern München és a Lyon összecsapása nem hozott annyi gólt és annyi helyzetet, mint a milánói csata, az izgalmak ezúttal sem maradtak el, Két francia is a kiállítás sorsára jutott: előbb a bajorokat erősítő Ribery, majd a vendégektől Toulalan mehetett idő előtt zuhanyozni. A végig fölényben játszó Bayern gólját az a Robben szerezte, aki az előző két fordulóban a továbbjutást jelentő találatot jegyezte. Ezzel a Real Madridtól a nyáron leselejtezett holland zseni közelebb áll a BL-döntőhöz, mint állt a spanyolokkal valaha. Mellesleg a fináléra pont a „királyi gárda" stadionjában kerül majd sor.

A találkozó irama eléggé lassan pörgött fel, a csapatok óvatosan kezdtek, nehezen melegedtek be. Pontosabban a Lyonnak ez a meccs végére sem sikeredett, a francia csapat végig igen megilletődött, gyámoltalan játékot mutatott be. Így hát a Bayern magához ragadta a kezdeményezést és Lloris kapus hibáját követően a 16. percben Müller révén hagyta ki az első lehetőséget. Ezt követően Ribery tette próbára a vendégek kapusát, majd Olic lőtt fölé kedvező helyzetből, majd ismét Müller hibázott ziccerben. Mindeközben a franciák Ederson életerős bombáján kívül mást nem tudtak felmutatni, de Demichelis blokkjának köszönhetően az sem találta el a kaput.

Az első jelentős változás aztán a 37. percben állt be, de nem az eredményjelzőn, hanem a pályán: Ribery ugyanis csúnyán odalépett Lopeznek, Rosetti játékvezető pedig nem habozott, egyből felmutatta a pirosat. A félidőt Kallström hatalmas, 35 méteres bombája búcsúztatta, amit Butt nagyot repülve ütött szögletre.

A szünetben Louis van Gaal feláldozta Olicot, helyére Timoscsuk érkezett és ez fontos lépésnek bizonyult, mivel az ukrán stabilizálta a bajorok középpályát. Akik így, mint a veszett bika, rohanták le a Lyont, kilenc perc alatt Pranjic, Schweinsteiger és Müller is feliratkozhatott volna a góllövők listájára, ha nincs utóbbi hatalmas luftja, na meg Lloris kapus. A találkozó ekkor újabb mérföldkőhöz érkezett, Toulalan ugyanis két perc alatt előbb akasztotta Robbent, majd rátartott Schweinsteiger lábára, így mehetett is zuhanyozni.


Futballett: Pjanic és Lahm előadásában fotó: .olweb.fr
Futballett: Pjanic és Lahm előadásában fotó: .olweb.fr


Az eddig teljesen veszélytelen Lyon így emberelőnyét is elveszítette, míg a Bayern sorra dolgozta ki helyzeteit: előbb Robben lőtt mellé egy szóló után, majd Schweinsteiger, aztán Gomez fejeséből hiányzott az erő. Aztán a 69. percben, akárcsak Firenzében és Manchesterben, Robben a tizenhatoson kívülről lövésre szánta el magát, a labda kicsit megpattant Müller fején, a rossz irányban elinduló Lloris pedig már nem tudott hárítani.

A folytatásban is támadásban maradtak a hazaiak, Lloris két alkalommal is védte Robben lövését, így az eredmény már nem változott. Már csak azért sem, mert Govou 89. percben elengedett lövése is célt tévesztett. Ez volt mellesleg a Lyon egyetlen komolyabb helyzete az egész második félidőben!

A Bayern München tehát, akárcsak a Fiorentina és a Manchester United ellen, egy gólos előnyt szerzett hazai pályán és látva a Lyon müncheni teljesítményét, igen közel került a madridi fináléhoz. A franciáknak komoly formajavulásra van szükségük, ha meg akarják fordítani az eredményt. Ebben pedig segítségükre lehet Ribery hiánya. De a nagy kérdés az, hogyan állítják meg Robbent?

Eredmény:
Bayern München
- Lyon 1-0
gól: Robben (69.)
kiállítások: Ribery (37.), illetve Toulalan (54.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: