2014-06-15 06:10:27• hírek • MTI

Két perc alatt fordítottak és nyertek az elefántok

Elefántcsontpart válogatottja szombaton hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Japán csapatát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának nyitófordulójában.

Az ázsiaiak Honda Keiszuke révén váratlanul vezetést szereztek a 15. percben, de Elefántcsontpart Wilfried Bony fejesével a 64. percben egyenlített, majd két perccel később Gervinho fejesgóljával a győzelmet is kivívta.

Az afrikaiak nagy elánnal kezdték a mérkőzést, mégis az első negyedóra végén a japánok szereztek vezetést az első valamire való helyzetükből. A 16. percben balról kapott labdát a 16-os vonalán Honda, aki az átvétellel becsapta Yaya Tourét, majd 14 méterről a rövid felső sarokba bombázott. Ezt követően is Elefántcsontpart irányította a játékot, sorra vezette akcióit, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor egyenlít, azonban a szünetig nem sikerült betalálnia az önfeláldozóan védekező japánok kapujába.

A narancsmezes gárda nem tudta átmenteni lendületét a folytatásra, így viszonylag eseménytelenül telt a második félidő eleje, aztán ahogy beállt csereként Didier Drogba, azonnal megélénkült az elefántok játéka és két perc alatt megfordították az eredményt. Mind a 64., mind pedig a 66. percben Aurier csavart középre, ahol előbb Bony, aztán Gervinho fejelt a kapuba.

Ezt követően visszaesett a színvonal és az iram is, az ázsiai gárda nem tudott újítani, így riválisa biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.
Az afrikai gárda csütörtökön az első fordulóban szintén diadalmaskodott Kolumbiával, míg Japán a hozzá hasonlóan vesztes Görögországgal találkozik a második körben.

C csoport, 1. forduló:
Elefántcsontpart-Japán 2-1 (0-1)
gólszerzők:
Bony (64.), Gervinho (66.), illetve Honda (15.)
Elefántcsontpart: Boubacar Barry - Serge Aurier, Souleyman Bamba, Arthur Boka (Constant Djakpa, 75.) - Didier Zokora, Cheick Tiote, Yaya Toure, Serey Die (Didier Drogba, 62.) - Salomon Kalou, Gervinho, Wilfried Bony (Didier Ya Konan, 78.)
Japán: Kavasima Eidzsi - Uchida Acuto, Josida Maja, Nagatomo Juto, Morisige Maszato - Haszebe Makoto (Endo Jaszuhito, 54.), Jamagucsi Hotaru, Honda Keiszuke, Kagava Sindzsi (Kakitani Joicsiro, 86.) - Oszako Juja (Okubo Josito, 68.), Okazaki Sindzsi

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: