2014-07-25 15:45:13• hírek • Kocsis Zoltán

Két pedagógus ért el maximális jegyet

A július 21-én, hétfőn megrendezett, címzetes tanári állásokért folyó vizsgán a pedagógusok 78,22%-a ért el átmenő jegyet Szatmár megyében. Maximális értékelést, azaz 10-es jegyet két tanárnő kapott.

A vizsgán összesen 428-an vettek részt. Egy pedagógus írásbeli dolgozatát sajnálatos módon nem vehették figyelembe, mivel a megadott módszertan ellenére az illető nem írta fel a vizsgalapra a tantárgyat. Ennek következtében a vizsgabizottság 427 dolgozatot vehetett figyelembe. Ezek közül 93 nem érte el az 5-ös jegyet, 141 kapott 5-7. közötti jegyet és 193 haladta meg a 7-est. Ez azt jelenti, hogy Szatmár megyében a tanárok 78,22%-a ért el átmenő eredményt.

A megyében két 10-es jegyet is kiérdemlő dolgozat született. Érdekesség, hogy mindkettő biológiából és mindkettőt tanárnő írta: Kondics Beatrix Emese, illetve Marc Andrea.

Az eredményeket pénteken hozták nyilvánosságra, aznap, illetve szombaton lehet ellenük fellebbezni. A végleges jegyek július 30-án, szerdán látnak majd napvilágot.

Akik mint az írásos vizsgán, mind pedig a tanév közben inspekción (óralátogatáson) legalább 7-es jegyet kaptak, azok címzetes állásért jelentkezhetnek. Akik 5-ös és 7-es közötti jegyet értek el, azokat helyettesítőként alkalmazhatják.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint Szatmár megyében jelenleg 679 betöltetlen tanári állás van. Ezek közül 302 nem teljes katedra, 377 viszont igen. Csakhogy ezek közül alig 72 esetében lehet korlátlan ideig betölteni - a többi esetben például szülési szabadságon van az „eredeti tulajdonosa".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: