2008-12-06 18:50:03• hírek • Szatmár.ro

Két párt, két miniszterelnök- jelölt

Szombaton találkoztott a Nemzeti Liberális Párt és a Demokrata Liberális Párt, hogy egy esetleges parlamenti többség kialakításáról tárgyaljanak. A tárgyalások egyelőre nem vezettek megállapodáshoz.

Mindkét fél úgy nyilatkozott, hogy sok közös álláspontja van a két pártnak, egyedül a miniszterelnök személye az, amelyben nem értenek egyet. A liberálisok ugyanis ragaszkodnak ahhoz, hogy továbbra is Calin Popescu Tariceanu töltse be ezt a tisztséget, míg a PDL úgy véli, mivel ők szerezték meg a legtöbb parlamenti mandátumot, őket illeti ez a funkció - közli az Impulzus.ro.

Emil Boc a sajtónak elmondta, hogy ez a két párt kellene kormányt alakítson, mivel a jobb oldal győzelmét hozta  a választás. Boc ugyanakkor nagyon fontosnak tartja, hogy pártja Kormányt alakítson, ellenkező esetben lemond a pártelnöki tisztségéről.A PDL Teodor Stolojant szeretné miniszterelnöki pozícióban látni.

Calin Popescu Tariceanu kijelentette, újabb találkozót fognak kezdeményezni, de a Liberális Párt meg kívánja őrizni a miniszterelnöki tisztséget. Az újabb találkozónak akkor látja értelmét, ha mindkét fél képesnek mutatkozik a kompromisszumra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: