2012-01-31 16:50:49• hírek • Szatmár.ro

Két pályázatot adnak le

Bicikliút építésére és az Iparosotthon felújítására pályázik magyarországi partnerrel a polgármesteri hivatal.

A leadási határidő napján, azaz január 31-én két magyar-román együttműködés során megvalósuló projektet adott le Szatmárnémeti polgármesteri hivatala. Az egyik célja, hogy a támogatásból bicikliút épüljön a Szamos jobb töltésén, a Szennyvíztisztító teleptől Pusztadaróc  határáig. Egy előző projekt során a város támogatást nyert a bal oldali töltésen bicikliút kialakítására, egészen az országhatárig, illetve a jobb töltésen a városközponttól a Szennyvíztisztítóig.

Az újabb projekt során megépülne a Szennyvíztisztító teleptől a bicikliút Pusztadarócig, ahonnan az út tovább folytatódna az országhatárig, de már a daróci önkormányzat által a Környezetvédelmi Alapból kapott pénzösszegből. A most megpályázott bicikliút hossza 6,9 kilométer.

Szintén egy fontos leadott projekt az Iparosotthon felújítását célzó. A Polgármesteri Hivatal közel 1,1 millió eurót pályáz meg a Nyíregyházai Primo Alapítvánnyal közös projektben. Bár a legutóbbi városi tanácsülésen a PSD-s tanácsosok értetlenkedése miatt nem adtak a városatyák zöld jelzést a projektnek, Ilyés Gyula szerint ha újra napirendre kerül az ügy és megszavazza a tanács, ki lehet majd egészíteni a pályázati dossziét.

Az említett összegből megvalósulna Szatmárnémeti egyik legszebb, de legelhanyagoltabb épületének a felújítása, valamint a berendezése, hiszen itt vállalkozásfejlesztő inkubátorközpont működne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: