2010-05-13 09:37:22• hírek • Szatmar.ro

Két országot összekötő bicikliút

A kerékpárosok nagy örömére Szatmárnémetiben bicikliutat építhetnek a közeljövőben, tudtuk meg Ilyés Gyulától, Szatmárnémeti polgármesterétől.

A héten Budapesten pozitív elbírálásban részesült az az Európai Uniós pályázat, amelynek értelmében Románia és Magyarország közösen épít ki kerékpárutat. A tervek szerint az út Szatmárnémeti észak-keleti határától (a Pálfalvi úttól) indul majd és a Szamos mindkét partján végighúzódik. A folyó jobboldali töltésén kiépített út a Decebal-hídtól a szennyvíztisztító telepig tart majd, míg a baloldali a már említett Pálfalvi út határától kezdődően a töltésen keresztül a város déli határáig vezet, majd innen Vetésig.

Vetéstől a magyarországi Csenger és Tisza Nyírvíz térségéig haladhatnak kerékpárjukon a természet kedvelői. Az összberuházás értéke hat millió euró, amelyet az Európai Unió finanszíroz és összesen 40 km-es távon köti majd össze a két országot. Szatmárnémeti polgármestere elmondta, reményei szerint az említett kerékpárút jövőre elkészülhet, így a schengeni határokon belül már szabadon biciklizhetnek a természetbarátok.

 


A kerékpározók számára kiépített bicikliutak a természetbe vezetnek majd
A kerékpározók számára kiépített bicikliutak a természetbe vezetnek majd


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: