2018-08-02 11:03:58• hírek • Oszkó Viktória

Két ország – két könyvtár: egy közös, előremutató feladat

Határon átívelő együttműködési szerződés született néhány nappal ezelőtt: megyei könyvtárunk magyarországi könyvtárral kötött partnerségi megállapodást.  

Az Egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, valamint a Szatmár Megyei Könyvtár intézményei között július 27-én született meg az az együttműködési megállapodás, ami sok szakmai sikerrel és kölcsönös tapasztalatcserén alapuló fejlődéssel kecsegtet a következő időszakra nézve.


A szatmárnémeti látogatás során a Bródy Sándor Könyvtár igazgatója, Tőzsér Istvánné képviselte a magyarországi intézményt. A Szatmár Megyei Könyvtár oldaláról Lacrima Camelia Istrauan, az intézmény vezetője, Marta Cordea könyvgyűjtő szakember és Muzsnai Árpád, az Erdélyi Magyarok Közművelődési Egyesületének szatmári alelnöke tette tiszteletét.


Nagy büszkeség és pozitív irányba előremutató lépés ez, hiszen messze nem csak arról van szó, hogy szakmailag támogathatják egymást a könyvtárak alkalmazottai. Ahogyan abban mindkét intézmény vezetősége egyetértett, kiemelkedően fontos, hogy támogassuk a határon átívelő kulturális együttműködési kezdeményezéseket. Hogy miért? Mert az ilyen és ehhez hasonló kapcsolatok mind hozzájárulnak a folyamatos szakmai fejlődéshez, a gördülékeny, szakmilag kimagasló szinten zajló munkához, illetve lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy a programban résztvevő városok lakosai jobban megismerhessék egymás kulturális örökségét és hagyományait is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: