2015-07-22 17:24:34• hírek • Szatmar.ro

Két opció van: pályázat vagy önköltség

Még az idén elkezdődnek Pusztadaróc leghosszabb mellékútjának a modernizálási munkálatai, árulta el Gaman Mihály polgármester a Szatmár.ro-nak. Már csak az a kérdés, hogy pályázati pénzből, vagy saját forrásokból finanszírozzák a munkálatokat.

A Pusztadaróci Önkormányzatnak mintegy 300.000 lejt kell visszakapnia két, már befejezett pályázat után. Ezt az összeget a polgármesteri hivatal a Szatmárnémeti felőli bejáratot követő első jobb, illetve baloldali utca aszfaltozására fordítaná. Ám a polgármester abban reménykedik, talán erre nem lesz szükség: az Országos Vidékfejlesztési Program keretein belüli finanszírozásban bízik ugyanis a község vezetője. „Ha sikerülne a PNDL-program keretén belül finanszírozást szerezni, akkor ugyan a bürokratikus eljárások miatt később készülne el az út, ám a nagyobb rendelkezésre álló összegnek köszönhetően minőségibb, tartósabb munkát végezhetnénk el", magyarázta Gaman.

Egy biztos: a közel egy kilométeres szakasz rehabilitálása még idén elkezdődik. Hogy az íróasztalokon, vagy egyenesen a helyszínen, az még a jövő zenéje.

Addig is folyamatban van a járdák építése Pusztadarócon és Szamosdarán. A parkokban lévőkre már csak az aszfaltozás vár, ám augusztusban elkezdődik a többi építése is.

További újdonság Pusztadaróc község kapcsán, hogy az elmúlt hetekben a községközpontban már felállították a vadiúj lelátókat a focipálya szélén, jelenleg pedig Szamosdarán dolgoznak, hogy a szezon kezdetére ott is igénybe vehessék a szurkolók az új lelátókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: