2009-07-01 16:20:24• hírek • MTI/AFP

Két nyertesé a rekordnyeremény

Két szerencsés nyertes osztozik az Ausztrália történetében rekordösszegnek számító, 106 millió (ausztrál) dolláros lottófőnyereményen.

A nagyjából tízmillió szelvényvásárló közül a dél-ausztráliai Adelaide város egyik "lottózó nagy öregének" és egy házaspárnak sikerült eltalálnia a kilenc nyerőszámot. Az őrült szelvényvásárlás következtében az eredetileg 90 milliósra becsült főnyeremény végül 106 millióra duzzadt. A fejenként 53 millió dollárral gazdagodott játékosoknak, egy a 45 millióhoz volt az esélyük az elképesztő összeg megnyerésre.

"Sohasem hittem volna, hogy nyerek, azt pedig főleg nem, hogy több mint 50 milliót. Nem tudtam mozdulni, reagálni, semmit nem tudtam tenni csak ültem és a szelvényemre meredtem" - nyilatkozta szerdán az Adelaide-ben élő, középkorú nyertes.
A különböző "szerencsejáték honlapokat" elárasztották a játékosok a sorsolást követően, melynek során szokatlan módon három egymást követő számot - 21, 22, 23 - is kihúztak. Szerte az országban hosszú sorokban kígyóztak a fogadóirodák előtt az emberek, akik több mint 209 millió dollárt költöttek a szelvényekre. A mostani 106 millió dolláros összeg jóval felülmúlta a korábbi 58,7 milliós főnyereményt, melyet tavaly júniusban vitt el egy szerencsés melbourne-i.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: