2020-01-13 16:03:37• hírek • Bajnai Botond

Két németországi tornán is részt vettek hétvégén a szatmári vívók

Az elmúlt hétvégén a Szatmárnémeti Sport Klub három párbajtőrvívója, Szilagyi Adrian, Szép Marton és a csapat friss igazolása Anatolii Herey is Heidenheimba utazott: egy világkupán és egy Európa-kupán léptek pástra a szatmári sportolók.


A hétvégi németországi világkupa küzdelmei során Szilágyi Adrian és Szép Márton is sikerrel vette a selejtező csoportok küzdelmeit, a 315 játékost felsorakoztató versenyben sikeresen bejutottak mindketten a 256-os egyenes kieséses táblára. A legjobb 128 közé való jutás viszont egyik szatmári vívónak sem sikerült, Szép Márton egy francia vívó ellen vesztette el a találkozót 15-7 arányban, míg Szilagyi Adrian a német színekben vívó Mészaros Maximilliannal szemben maradt alul egy 15-8-ra végzőtő asszóban.

Ugyanezen a hétvégén a német város helyet adott egy Európa-kupának is, ahol csapatban mérték össze tudásokat a vívók, a Szatmárnémeti SK csapatában Szilágyi Adrian és Szép Márton mellett ott volt a csapat új, ukrán igazolása is, az Ungvárról érkező Anatolii Herey.

A hármas csoportokban a szatmáriakat egy izraeli és egy luxemburgi klubbal sorsolták össze, ahonnan egy vereséggel és egy győzelemmel sikerült bejutni a legjobb 16 közé.

Az egyenes kieséses táblán első ellenfelüket, a dán Hellerup KF csapatát búcsúztatták a mieink, viszont a legjobb 8 között a francia ST Gratien megálljt parancsolt a szatmári alakulatnak.

A tornát végül az olasz Fiamme Oro Roma nyerte meg.

A Szatmárnémeti Sport Klub 8. helyen végzett a tornán. A csapatot Csiszár Ferenc edző kísérte el.

A folytatásban péntek délután Bukarestbe utaznak a Szatmárnémeti SK vívói, ahol az U17-es (kadett) és az U20-as (junior) Országos Bajnokságon vesz majd részt a csapat 7 sportolója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: