2015-02-26 11:40:03• hírek • Szatmár.ro

Két németországi klinika költözik Szatmár megyébe

fotó: archív
fotó: archív

Egyebek mellett három röntgengépet, műtőasztalokat és betegágyakat is kap a Szatmár Megyei Kórház.

A Szatmár Megyei Tanács szerdán megtartott rendes havi ülésén Panea Alexandru tanácsos élesen bírálta a Szatmár Megyei Kórházban uralkodó állapotokat - nem csak mint tanácsos, hanem mint beutalt beteg is. Elmondta: elfogadhatatlannak tartja, hogy a betegek sok esetben maguk kell beszerezzék a gyógyszereket vagy a gyógyászati kiegészítőket.

Az ülésen jelen levő Venemozer Erika menedzser és Paula Mare orvos-igazgató is igyekezett megnyugtatni a tanácsost: mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a jelenség megszűnjön. Ám sajnálatos módon nem elég mindenre a betegbiztosítótól kapott pénz, bizonyos esetekben pedig maguk a betegek választanak más gyógyszereket, mint amit a kórház biztosítani tudna. Utóbbi esetben példaként a Paracetamol és a reklámozott, ugyanolyan hatóanyagokkal ellátott gyógyszereket hozta fel példának.

Paula Mare hozzátette: a kórház nem rendelkezik például vitaminokkal, hiszen sürgősségi kórházként erre nem köteles, ezeket a betegek maguk kell megvegyék.

Adrian Stef elmondása szerint az is gondot okoz, hogy a betegbiztosító pénztár egy beutalás alkalmával 1400 lejt ad kezelésre, függetlenül attól, hogy milyen hosszú időn keresztül van szükség a páciens kezelésére. Hogy javítsanak a helyzeten, idén 3 millió lejjel többet kapott a kórház, de félő, hogy ez sem lesz elég mindenre.

Adomány Németországból

A megyei tanácselnök hangsúlyozta: folyamatosan azon dolgoznak, hogy javítsanak a szatmári egészségügy helyzetén. Ennek kapcsán Venemozer beszélt a most zajló akcióról, melynek keretében két németországi település klinikájának a berendezését kapták meg és hozzák el Szatmár megyébe. Hetente két-három kamion érkezik, a szállítást a Szatmár Megyei Tanács finanszírozza.

Az adományban több mint kétszáz a mostaniaknál modernebb kórházi ágy, szekrények, műtőasztalok és egy holttestek tárolására alkalmas hűtő is érkezik, nem is beszélve a három röntgengépről, aminek szintén nagy hasznát veszi a Szatmár Megyei Kórház.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: