2014-02-19 21:49:49• hírek • Kocsis Zoltán

Két negyedet és a meccset is elveszítette a VSK

A négyből két negyedet veszített el a Szatmárnémeti VSK csapata a Targoviste ellen a női kosárlabda élvonal szerdai meccsén, mégis magabiztos győzelmet arattak a déli vendégek az Ady Endre utcában.

A két együttes összecsapása több szempotból is érdekesnek ígérkezett. Egyrészt, mert az előző években a két gárda egyaránt a bajnoki címért harcolt, mégis, a VSK soha nem tudta legyőzni a Targovistét. Másrészt, a havasalföldiek kispadján az a Dan Fleseriu ült, aki az ezt megelőző öt évben több szép sikert ért el a VSK edzőjeként. Harmadrészt pedig, mert a szatmáriak edzője, Éles Péter három évig menedszerként segítette Fleseriu munkáját a szatmáriaknál.

A hazaiak Orosz Andrea, Caila Desroches, Enikő Laza, Kortni Hope és Tabytha Wampler felállásban kezdték a csatát. A meccset pazarul nyitották a szatmáriak, három perc után már 10-2-re vezettek. Innen viszont gyorsan talpra állt a Targoviste, 14-14-re egyenlített, majd 17-24-el nyerte meg az első negyedet.

A második játékrészben is jól kezdtek a vendégek, el is léptek 22-33-ra, majd 26-37-re. Innen azonban szépen felkapaszkodott a VSK, így a nagyszünetre 37-34-re olvadt a Targoviste előnye. A harmadik negyedet ismét megnyomták a vendégek, 55-43-ra is vezettek. Az utolsó tíz percben aztán megosztoztak a pontokon a lányok, mindkét csapat 21-et dobott, de ez a Targoviste számára volt nyerő, amely így 77-68 arányú győzelmet aratott.

A VSK következő meccséig nem kell sokat várni, a csapat szombaton 18.00 órától a Phoenix Galacot fogadja. A tét igen nagy, győzelem esetén ugyanis VSK szinte biztosan teljesíti célját és ott lehet a rájátszásban.

Szatmárnémeti VSK - Targoviste 68-77
A VSK pontszerzői:
Wampler 16, Laza 13, Hope 11, Orosz 9, Desroches 6, Voica 4, Ivan 4, Nagy 3, Adi 2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: