2015-05-06 12:22:38• hírek • Szatmar.ro

Két napra Szatmárnémetibe érkezik Balog Zoltán miniszter

Kétnapos látogatásra Szatmárnémetibe érkezik május 8-án, pénteken Balog Zoltán, a Magyar Kormány emberi erőforrások minisztere.

Ennek során, az első napon találkozik Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspökkel, valamint egyeztetéseket folytat a Szatmári Római Katolikus Püspökség szakembereivel. Programjának megfelelően, este hét órától szentmisén vesz részt a szatmárnémeti Székesegyházban, majd a templomból kiérkezve megkoszorúzza Hám János új szobrát - melynek elkészültét minisztériuma nagyban támogatta.

Szombaton reggel 9 órától aztán a miniszter a Református Gimnáziumban vesz részt a tetőfelújítási munkálatok befejezése alkalmából szervezett hálaadási ünnepségen.

A miniszeri látogatással kapcsolatban Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, az RMDSZ városi szervezetének elnöke honlapunknak elmondta: „Örömmel várjuk és fogadjuk Szatmárnémetiben Balog Zoltán minisztert, annál is inkább, mert a vezetése alatt álló minisztérium több közösségi elképzelést támogatott Szatmár megyében az elmúlt két esztendőben. Gondolok itt a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum sporttermének megépítésére, a szatmárnémeti Református Gimnázium tetőszerkezetének korszerűsítésére, az új Hám János-szoborra vagy a legnagyobb közösségépítő rendezvényünkre, a Partiumi Magyar Napokra. A miniszter újabb szatmári látogatása pedig annak a bizonysága, hogy a szatmári térség, a Partium is egyre fontosabb szerepre tesz szert az anyaországi nemzetpolitikában", fogalmazott Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: